Άντυ Τέιλορ: Ο κιθαρίστας των Duran Duran αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο 4ου σταδίου

Aν και η κατάστασή του «δεν είναι άμεσα απειλητική για τη ζωή, δεν υπάρχει θεραπεία».
Santiago Bluguermann via Getty Images

Ο Άντυ Τέιλορ, o κιθαρίστας του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος Duran Duran, αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη 4ου σταδίου, κατά τη διάρκεια της ένταξης του συγκροτήματος στο «Rock & Roll Hall of Fame».

Ο Τέιλορ, 61 ετών, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή προς τιμήν του συγκροτήματος, αλλά ο Σάιμον Λε Μπον διάβασε ένα γράμμα που είχε γράψει ο κιθαρίστας, στο οποίο αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη σταδίου 4 πριν από τέσσερα χρόνια.

«Πολλές οικογένειες έχουν βιώσει τον αργό πόνο αυτής της ασθένειας και φυσικά, δεν διαφέρουμε», έγραψε ο Τέιλορ στην επιστολή του.

«Μιλώ λοιπόν από την οπτική ενός οικογενειάρχη, αλλά με βαθιά ταπεινότητα για το συγκρότημα, τους μεγαλύτερους θαυμαστές που θα μπορούσε να έχει ένα γκρουπ, και αυτή την εξαιρετική διάκριση».

Ο Βρετανός ρόκερ είπε ότι λάμβανε εξαιρετική θεραπεία, αλλά πρόσφατα υπέστη μια «απώλεια». Αναγνώρισε ότι αν και η κατάστασή του «δεν είναι άμεσα απειλητική για τη ζωή, δεν υπάρχει θεραπεία».

«Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες της ομάδας μου, έπρεπε να είμαι ειλικρινής ότι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, θα ξεπερνούσα τα όριά μου». Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται ή δεν πρέπει να μειώνει τα όσα έχει επιτύχει και διατηρεί αυτό το συγκρότημα (με ή χωρίς εμένα) για 44 χρόνια» όπως ανέφερε στην επιστολή του.

Η τελετή αναμενόταν να είναι μια επανένωση για τους Duran Duran, στους οποίους ο Τέιλορ ήταν μέλος από το 1980 έως το 1986 και ξανά από το 2001 έως το 2006. Έπαιξε κιθάρα στα τρία πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος, τα οποία περιλάμβαναν τα επιτυχημένα τραγούδια «Rio» και «Hungry Like the Wolf».

«Είχαμε μια προνομιακή ζωή, ήμασταν λίγο άτακτοι αλλά πολύ ωραίοι, με λίγα ρούχα αλλά πολύ καλά ντυμένοι, λίγο γεμάτοι με τον εαυτό μας γιατί είχαμε πολλά να δώσουμε, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όταν αισθανθείτε αυτό το συλλογικό, ενστικτώδες, συγγενικό πνεύμα δημιουργικότητας αναμεμειγμένο με φιλοδοξία, οπλισμένο με ένα πλήθος θαυμαστών, τι θα μπορούσε να πάει στραβά;».

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτά τα τέσσερα αδέρφια. Είμαι έκπληκτος με την αντοχή τους και είμαι πολύ χαρούμενος που αποδέχομαι αυτό το βραβείο», ανέφερε στην επιστολή του.

«Συχνά αμφέβαλα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα. Είμαι σίγουρος όμως πως είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κοντά σας για να τη δω αυτή τη μέρα» κατέληξε στην επιστολή του ο Τέιλορ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα