Απορρίφθηκε η μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση

Τι δήλωσε ο δικαστής για την απόφαση του
John Barrett/MediaPunch/IPx

Δικαστήριο της Καλιφόρνια απέρριψε τη μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ εναντίον του Χάρβεϊ Γουάιστιν για σεξουαλική παρενόχληση.

Ωστόσο, ο δικαστής Φίλιπ Γκιουτέρες σημείωσε ότι η 50χρονη ηθοποιός, η πρώτη γυναίκα η οποία κινήθηκε νομικά εναντίον του μεγαλοπαραγωγού, μπορεί εάν το επιθυμεί να δώσει νομική συνέχεια μηνύοντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς η γνωστή πρωταγωνίστρια ισχυρίζεται ότι ο Γουάιστιν σαμποτάρισε την καριέρα της.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Χάρβεϊ Γουάιστιν, ο πανίσχυρος κάποτε παραγωγός του Χόλιγουντ, κατηγορείται από 75 γυναίκες και αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού.

Ο δικαστής Γκουτιέρεζ δήλωσε ότι «ο νόμος που αφορά καταγγελίες για σεξουαλικά παραπτώματα σε επαγγελματικές σχέσεις και ο οποίος αναθεωρήθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει διευθυντές και παραγωγούς, δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ στην περίπτωση της κ. Τζαντ».

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, ο Πίτερ Τζάκσον, σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» είχε δηλώσει ότι το 2002 είχε υπόψιν του την Άσλεϊ Τζαντ για έναν ρόλο αλλά η ηθοποιός μπήκε στη «μαύρη λίστα» μετά από συζητήσεις που είχε με την εταιρεία του Γουάιστιν, προσθέτοντας ότι ο παραγωγός του είχε πει ότι είναι «εφιάλτης» να δουλεύει με τη Τζαντ.

Ο Γουάινστιν από την πλευρά του αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στο κάστινγκ του Πίτερ Τζάκσον, όπως και ότι προσπάθησε να «μπλοκάρει» την καριέρα της Τζαντ.

(Με πληροφορίες από BBC)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα