ΔΙΕΘΝΕΣ
09/11/2020 20:29 EET | Updated 09/11/2020 20:31 EET

Αρμενία: Κατάρριψη ρωσικού ελικόπτερο MI-24 από αζέρικες δυνάμεις «κατά λάθος»

Νεκρά δύο μέλη του πληρώματος

AFP via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου.

Ενα ρωσικό ελικόπτερο MI-24 καταρρίφθηκε από πυρά αεράμυνας στην Αρμενία κοντά στον καταυλισμό Γιεράσχ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν την Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας και η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Αρμενίας.

Δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν από τη κατάρριψη του ελικοπτέρου που έπιασε φωτιά μετά την συντριβή του και ένα ακόμη τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Το Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε αργά το απόγευμα ότι αζέρικες δυνάμεις κατέρριψαν κατά λάθος το ρωσικό ελικόπτερο, ζητώντας συγγνώμη από την Μόσχα για αυτό το «τραγικό συμβάν».

Το ρωσικό MI-24 καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος στην επαρχία Αραράτ της Αρμενίας,που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν. 

Η Ρωσία διατηρεί μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Αρμενία.

 

«Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ζητά συγγνώμη από τη ρωσική πλευρά για αυτό το τραγικό συμβάν που συνέβη κατά λάθος» ανακοίνωσε το αζέρικο υπουργείο Εξωτερικών, εξηγώντας ότι μια στρατιωτική μονάδα νόμισε πιθανές «προκλήσεις» από την αρμενική πλευρά «στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Το Μπακού εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών μελών του πληρώματος και δήλωσε πρόθυμο να προσφέρει αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)