Ρώσος στρατιώτης σκότωσε τρεις σε αεροπορική βάση

Συνελήφθη από την αστυνομία.
Kristina Brazhnikova via Getty Images

Η αστυνομία συνέλαβε τον στρατεύσιμο Αντόν Μακάροφ, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τρεις στρατιωτικούς στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπαλτιμόρ στην περιοχή Βορόνεζ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης επέμβασης.

«Η αστυνομία τον συνέλαβε ζωντανό», δήλωσε η εν λόγω πηγή, διευκρινίζοντας ότι συνελήφθη εντός της στρατιωτικής μονάδας.

Νωρίτερα η στρατιωτική διοίκηση της περιοχής είχε ανακοινώσει ότι περίπου στις πέντε το πρωί ένας στρατιώτης στρατιωτικής μονάδας στην περιοχή Βορόνεζ επιτέθηκε εναντίον αξιωματικών που έφθασαν εκείνη τη στιγμή για να πραγματοποιήσουν έλεγχο και, αφού πήρε το όπλο από έναν αξιωματικό, κρύφτηκε. Από τα πυρά σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί ενώ ένας ακόμη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Εναντίον του στρατιώτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για φόνο δύο ή περισσότερων ατόμων και για κλοπή οπλισμού.

Τα κίνητρα της επίθεσης είναι ακόμα ασαφή. Τέτοια περιστατικά λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπου κάποιοι στρατιώτες καταγγέλλουν σκληρά καψώνια από παλαιότερους στρατιώτες, ένα πρόβλημα της σοβιετικής περιόδου για το οποίο το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως έχει αντιμετωπιστεί.

Ρώσος στρατιώτης που σκότωσε άλλους οκτώ στη βάση του το 2019 είπε νωρίτερα μέσα στο έτος ότι δεν του είχε μείνει άλλη επιλογή, αφού του είχαν μετατρέψει τη ζωή σε κόλαση.

Οι Ρώσοι άνδρες ηλικίας 18-27 ετών απαιτείται να υπηρετήσουν έναν χρόνο στον στρατό. Κάποιοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να το αποφύγουν, εν μέρει εξαιτίας φόβων για καψώνια, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αλλάξει τα πράγματα στον στρατό.

(με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)

Δημοφιλή