Αθήνα: Επεισόδια σε μία από τις πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Πετροπόλεμος και χημικά στο Σύνταγμα.
.
.
Eurokinissi

Μία από τις πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών χαρακτηρίζεται αυτή της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχαν τουλάχιστον 45.000 άτομα όλων των ηλικιών, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Αγνωστοι κατέστρεψαν την μαρμάρινη πλακέτα η οποία είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας της Marfin στην οδό Σταδίου.
Αγνωστοι κατέστρεψαν την μαρμάρινη πλακέτα η οποία είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας της Marfin στην οδό Σταδίου.
HuffPost Greece

Όταν πια ο κύριος όγκος είχε φτάσει στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, ομάδες κουκουλοφόρων, που προηγούμενα είχαν σπάσει μάρμαρα και πεζοδρόμια, προκειμένου να έχουν «πολεμοφόδια» ξεκίνησαν επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν παρατεταγμένες και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και κρότου - λάμψης.

Λίγη ώρα νωρίτερα αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε δεκαπέντε προληπτικές προσαγωγές ατόμων. Από αυτές οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή τους βρήκαν πέτρες, φωτοβολίδες, αλλά και ένα πιστόλι ρέπλικα.