ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2020 11:54 EEST | Updated 07/04/2020 12:05 EEST

Χάρι και Μέγκαν: Εμπνευσμένος από ελληνική λέξη ο τίτλος του νέου φιλανθρωπικού ιδρύματος

Η ίδια λέξη αποτέλεσε και την έμπνευση για το όνομα του γιους τους. Πώς θα λέγεται;

EMPICS Entertainment

 Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους πως ετοιμάζουν την λειτουργία νέου φιλανθρωπικού ιδρύματος με το όνομα Archewell, εμπνευσμένο από την ελληνική λέξη «Αρχή».

Η ίδια λέξη αποτέλεσε την έμπνευση και για το όνομα του γιου τους, Άρτσι (Archie), όπως είπαν.

Το ζευγάρι δήλωσε ότι «ανυπομονεί» να αρχίσει τη λειτουργία του το ίδρυμα, αν και έχει καθυστερήσει να ανακοινώσει λεπτομέρειες λόγω της πανδημίας του COVID-19. 

Μια άλλη ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνει όταν «έρθει η σωστή ώρα», δήλωσε το ζευγάρι. Σκέφτονται διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους ίδρυμα καθώς και διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις δεδομένου της νέας τους κατάστασης. 

Το ζευγάρι επιθυμεί ακόμη την δημιουργία ενός σάιτ που θα προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό στους αναγνώστες τους, από ταινίες, podcasts και βιβλία σύμφωνα με τo Sky News.

«Όπως εσείς, έτσι κι εμείς έχουμε επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, αλλά οφείλουμε να μοιραστούμε την ιστορία πίσω από το ίδρυμα» σχολίασαν σχετικά.

«Πριν από το Sussex Royal, ήρθε η ιδέα του Arche – η ελληνική λέξη που σημαίνει αφετηρία δράσης. Ταυτιστήκαμε με αυτήν, γιατί θέλαμε να χτίσουμε μια φιλανθρωπική οργάνωση και έγινε η έμπνευση για το όνομα του γιου μας. Να κάνουμε κάτι με νόημα, να κάνουμε κάτι που έχει σημασία», δήλωσε το ζευγάρι σχετικά με την είδηση για το φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ο Χάρι και η Μέγκαν μετακόμισαν στο Λος Άντζελες με τον γιο τους Άρτσι για να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή τους, μακριά από την βασιλική οικογένεια.

Τον προηγούμενο μήνα υπήρχαν αναφορές πως βρίσκονται σε καραντίνα, κάπου κοντά στο Χόλιγουντ, ακολουθώντας την προτροπή της κυβέρνησης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Το ζευγάρι σταμάτησε να αποτελεί ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας και επίσημα στις 31 Μαρτίου και δεν μπορούν από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιούν τους τίτλους τους για εμπορικούς σκοπούς.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση για τον λογαριασμό τους στο Instagram, με τον εκπρόσωπό τους να δηλώνει πως προς το παρόν το ζεύγος θέλει η προσοχή του κόσμου να παραμείνει στην αντιμετώπιση του COVID-19. 

πηγή: Sky News