Χιόνια στο Γιοχάνεσμπουργκ για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια (εικόνες)

Πολλά παιδιά δεν είχαν δει ποτέ χιόνι στην ζωή τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους. Αν και στην νότια Αφρική διανύουν χειμερινούς μήνες το χιόνι στην χώρα της Ν.Αφρικής σπανίζει.
SIPHIWE SIBEKO via Reuters

Οι κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης της Νοτίου Αφρικής, του Γιοχάνεσμπουργκ, έμειναν έκπληκτοι από την πρώτη χιονόπτωση εδώ και πάνω από μια δεκαετία ενώ περισσότερο εντυπωσιάστηκαν τα παιδιά που είδαν χιόνι για πρώτη φορά με μερικά παιδιά να βλέπουν χιόνι για πρώτη φορά στην ζωή τους.

Ενώ σε μέρη της Νότιας Αφρικής καταγράφεται πλέον συχνά χιονόπτωση τους χειμερινούς μήνες του νότιου ημισφαιρίου, δηλαδή από Ιούνιο έως και Αύγουστο, στο Γιοχάνεσμπουργκ χιόνισε τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2012.

Αφού τράβηξε μια φωτογραφία στην πλατεία Νέλσον Μαντέλα η Τζένιφερ Μπάντα είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ήταν έγκυος την τελευταία φορά που χιόνισε. «Έντεκα χρόνια αργότερα, είναι συναρπαστικό που έχουμε χιόνι ξανά», είπε.

SIPHIWE SIBEKO via Reuters

Νότια της πόλης στο Μπράκενχερστ, ένας φωτογράφος του Reuters είδε παιδιά να φτιάχνουν χιονόμπαλες και αγγέλους χιονιού στον χώρο έξω από το σχολείο.

Αλλά για άλλους, όπως ο οδηγός ντελίβερι Σενζεράι Μουράπε του οποίου η μοτοσικλέτα δεν ξεκινούσε, το χιόνι του έκανε τη ζωή δύσκολη. «Προσπαθώ να ζεστάνω τον κινητήρα για να ξεκινήσει... αλλιώς θα πηγαίνω με το ποδήλατο όλη μέρα»..

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νοτίου Αφρικής εξέδωσε προειδοποιήσεις λόγω του κρύου μετώπου που έπληξε την επαρχία Γκαουτένγκ, η οποία περιλαμβάνει το Γιοχάνεσμπουργκ και την πρωτεύουσα Πρετόρια.

Χιόνι παρατηρήθηκε επίσης τη Δευτέρα στη ”ζώνη άνθρακα” στην επαρχία Μπουμαλάγκα, όπου βρίσκονται πολλοί από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της εταιρείας Eskom.

SIPHIWE SIBEKO via Reuters
SIPHIWE SIBEKO via Reuters
SIPHIWE SIBEKO via Reuters
via Associated Press
Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images