Ζευγάρι ηλικιωμένων στη Ρόδο που έζησε μαζί 75 χρόνια πέθανε με λίγες ώρες διαφορά

Μόλις ξεψύχησε η γυναίκα του υπέστη καρδιακή ανακοπή. Καρδιολόγος τον επανέφερε, υπέστη δεύτερη επανήλθε ξανά. Τελικά εξέπνευσε αφού μάλλον δεν ήθελε να ζήσει χωρίς εκείνη.
Eva-Katalin via Getty Images

Μια συγκινητική ανθρώπινη ιστορία εκτυλίχθηκε στο χωριό Σορωνή της Ρόδου, όπου με διαφορά ελάχιστων ωρών πέθανε ένα ζευγάρι που έζησε μαζί επί 75 χρόνια.

Πρόκειται για τον Αναστάση Διακονικόλα του Νικολάου, 98 ετών και τη σύζυγό του Δέσποινα το γένος Δημητρά, 97 ετών, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή πλήρης ημερών με διαφορά ελάχιστων μόλις ωρών.

Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στην κοινωνία της Σορωνής, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ροδιακή.

Πρώτη έφυγε από τη ζωή ήρεμα και ήσυχα, η 97χρονη Δέσποινα. Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ο σύζυγός έντονα φορτισμένος συναισθηματικά, αισθάνθηκε δυσφορία και λίγη ώρα αργότερα υπέστη την πρώτη καρδιακή ανακοπή.

Αμέσως έσπευσε καρδιολόγος, ο πρώην διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας Νικήτας Μόσχος με τον οποίο το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε συγγένεια και κατάφερε να τον επαναφέρει.

Ελάχιστα λεπτά υπέστη και δεύτερη ανακοπή, όπου και πάλι τον επανέφερε, αλλά δυστυχώς, το μοιραίο επήλθε λίγο αργότερα.

Το ζευγάρι έζησε μαζί για περισσότερα από 75 χρόνια και ήταν από τους μακροβιότερους κατοίκους της Σορωνής.

Ήταν άνθρωποι άξιοι, ικανοί, φιλήσυχοι και κυρίως άνθρωποι σεβάσμιοι. Κι ο θάνατός τους, συγκλόνισε και συγκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Πηγή: Ροδιακή

Δημοφιλή