Χρησιμοποίησε ληγμένο αντηλιακό και έπαθε φρικτά εγκαύματα δεύτερου βαθμού

«Μεγάλωσα μέσα σε σκάφη και στην πισίνα. Ποτέ δεν είχα πάθει κάτι παρόμοιο», είπε.
.
.
Tik Tok

Οι μέρες που απολαμβάναμε την ηλιοθεραπεία μας χωρίς προστασία στο δέρμα έχουν περάσει εδώ και καιρό, καθώς το αντηλιακό συνιστάται ευρέως για τη μείωση της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του δέρματος και ηλιακού εγκαύματος.

Η Μόργκαν Βακάλα έπαθε εγκαύματα δευτέρου βαθμού όχι γιατί δεν έβαλε αντηλιακό, ούτε γιατί ξέχασε να το ανανεώσει, αλλά γιατί το αντηλιακό είχε λήξει το 2021. Το βίντεο που ανέβασε στο TikTok έγινε viral με σχεδόν 5 εκατομμύρια views. Οι χρήστες σοκαρίστηκαν με τις εικόνες της νεαρής κοπέλας. Το κούτελό της έχει καεί και βγαίνουν κομμάτια από το δέρμα της, μέχρι την ίασή του που, όπως είπε, έγινε μετά από 2-3 εβδομάδες.

Καλοκαίρι, παραλία και ηλιοθεραπεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Και ενώ γενικά η συγκεκριμένη εποχή μάς καλεί να χαλαρώσουμε από τα πρέπει και τις υποχρεώσεις - έστω κάποιες μέρες - υπάρχουν «πρέπει» που οφείλουμε να μην τα βγάζουμε από τη λίστα μας. Ένα από αυτά είναι το αντηλιακό. Ο ήλιος είναι ευεργετικός, μπορεί όμως να γίνει εχθρός αν δεν προστατευτούμε από την υπεριώδη ακτινοβολία του.

«Μεγάλωσα μέσα σε σκάφη και στην πισίνα. Ποτέ δεν είχα πάθει κάτι παρόμοιο» ανέφερε η Μόργκαν. Οι χρήστες του TikTok την ευχαρίστησαν που μοιράστηκε την ιστορία της. «Έσωσες την οικογένειά μου από μαζικά εγκαύματα. Δεύτερη μέρα των διακοπών μας, άνοιξα την τσάντα θαλάσσης και έχουν λήξει όλα» είπε μία γυναίκα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) καλεί τους καταναλωτές να μην κρατάνε αντηλιακό πάνω από τρία χρόνια από την ημέρα που το αγόρασαν.

Πηγή: NYPost

Δημοφιλή