ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/03/2021 13:48 EET

Χρυσοχοΐδης: Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται

Τόνισε ότι διεξάγονται παράλληλες έρευνες και εσωτερικά και από τις δικαστικές αρχές.

Eurokinissi
.

Στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για προγραμματισμένη επίσκεψη.

Ο κος Χρυσοχοΐδης δήλωσε ξεκάθαρα ότι η «άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό», αλλά επιχείρησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις αναφέροντας τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, τις έντεκα συλλήψεις και το βίντεο, στο οποίο έχει απαθανατιστεί η βία σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες, χωρίς να παραλείψει ότι για τη συγκεκριμένη πλατεία η Αστυνομία έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες για παράβαση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όχι άλλη βία - Τέσσερις αρθρογράφοι αντιδρούν για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ τόνισε ότι διεξάγονται παράλληλες έρευνες και εσωτερικά και από τις δικαστικές αρχές και υποστήριξε ότι σύντομα θα υπάρχει το αποτέλεσμά τους, το οποίο και θα ανακοινωθεί.

Στο τέλος των δηλώσεών του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΜΕΡΑ25 χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς των δύο κομμάτων «γελοιότητες» προσθέτοντας ότι «Αν οι δημοκρατικοί θεσμοί κινδύνευσαν και η χώρα απειλήθηκε, αυτό συνέβη επί των ημερών που είχαν αυτοί τη διακυβέρνηση του τόπου».