Χρήστες του tik tok βρήκαν κόλπο να αποφεύγουν τις παρενέργειες του εμβολίου (ή έτσι νομίζουν)

Η νέα ασυναρτησία που σαρώνει τα social media.
Coolpicture via Getty Images

Ενα υποτιθέμενο «κόλπο» που δήθεν προσφέρει ανακούφιση από τυχόν δυσάρεστες παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει viral στο TikTok.

Στη νέα φρενίτιδα των social media, οι χρήστες προτρέπουν τους εμβολιασμένους να ταλαντεύσουν το χέρι τους σαν ανεμόμυλο για να μην νιώσουν τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις.

Αλλά οι γιατροί έχουν άλλοι άποψη. Οπως λένε, το μόνο που πράγμα που μπορεί να συμβεί σε όσους στέκονται έξω από εμβολιαστικά κέντρα και κουνούν έντονα τα χέρια τους στον αέρα θα είναι να χάσουν την αξιοπρέπειά τους.

«Είναι ακίνδυνο, φαίνεται πολύ ανόητο και δεν θα προσφέρει τίποτα. Ο πόνος στο χέρι δεν εμφανίζεται αμέσως καθώς η ανοσοαπόκριση θέλει χρόνο ενώ πολλοί δεν εμφανίζουν καν παρενέργειες» τονίζουν οι ειδικοί.

Και προσθέτουν: «δεν είναι κάτι επιβλαβές αλλά σίγουρα δεν θα τους ανακουφίσει».

Το θέμα, αν και εντελώς ασόβαρο, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που ανάγκασε έναν εκπρόσωπο της AstraZeneca να σχολιάσει αυτή τη «μόδα» εξηγώντας τα αυτονόητα: ότι «αν και η εταιρεία δεν θέλει να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, η συγκεκριμένη κίνηση δεν φαίνεται να βοηθάει σε κάτι».

@chellyfst

this shit better work so my arm doesn’t hurt tomorrow fr #vaccinated #vaccine #pfizergang #vaccinequeen #fyp #foryou

♬ Please Don't Go - Mike Posner

«Αν πονάει το χέρι τους, γιατί δεν παίρνουν απλά ένα παυσίπονο» διερωτήθηκαν καθηγητές πανεπιστημίου μιλώντας στον Guardian.

Ωστόσο, κάποιοι εξ αυτών βρήκαν τη θετική πλευρά σε όλο αυτό. Οπως τονίζουν, εάν αυτός ο «χορός» πείσει κάποιους ότι ο εμβολιασμός είναι μια ευχάριστη διαδικασία - κάτι σαν «παιχνίδι» - τότε αυτό θα έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή