ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2019 12:15 EEST | Updated 13/04/2019 12:19 EEST

Δεχόταν bullying στη δουλειά, οπότε έκλεψε το ταμείο και ξόδεψε σε ένα βράδυ 150.000 λίρες σε ναρκωτικά και γυναίκες

Μια εξωφρενική ιστορία που κάνει θραύση στις βρετανικές ταμπλόιντ.

Image Source via Getty Images

Ένας λογιστής στη Βρετανία ο οποίος δεχόταν bullying στη δουλειά έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες από το ταμείο της εταιρείας που δούλευε και ξόδεψε 150.000 σε ένα βράδυ με δέκα συνοδούς, σαμπάνια και κοκαΐνη, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα της The Sun, της Daily Mail και άλλων βρετανικών ταμπλόιντ.

Ο Ντάρεν Κάρβιλ, 38 ετών, οποίος ζούσε ακόμα με τους γονείς του, αποφάσισε να δώσει τέλος με τρόπο που δεν θα ξεχνούσε ποτέ όταν θεώρησε πως μάλλον ο κλοιός γύρω του έσφιγγε και θα τον έπιαναν.

Η«τρέλα» του Κάρβιλ, σύμφωνα με τη The Sun, έφερε την εταιρεία όπου δούλευε, Mr Clutch (στο Ρότσεστερ του Κεντ) στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ο λογιστής πέρασε ολόκληρο το βράδυ χρησιμοποιώντας κοκαΐνη και απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες συνοδών- και μετά το πρωί πήρε το τρένο για να επιστρέψει στο σπίτι.

Ο Κάρβιλ συνολικά έκλεψε 262.000 λίρες από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων όπου δούλευε, τα οποία ξόδευε σε ναρκωτικά, κολ γκερλ και πάρτι. Όταν πίστεψε ότι θα τον έπιαναν, αποφάσισε να δώσει δυναμικό τέλος, και ξόδεψε 150.000 λίρες σε ένα και μόνο βράδυ, στις 18 Αυγούστου. Όπως είπε στη The Sun πηγή, πήγε σε ένα κλαμπ στο Λονδίνο ονόματι Platinum Lace, όπου είχε διοργανωθεί ιδιωτικό πάρτι. «Μπήκε σε ένα δωμάτιο με τρεις συνοδούς, ήπιαν σαμπάνιες και χρησιμοποίησαν κοκαΐνη. Μέχρι το τέλος της νύχτας είχε 9 με 10 συνοδούς μέσα μαζί του».

 

 

Αφού ξόδεψε τα χρήματα μέχρι τέλους, έφυγε μόνος του, πήγε στον σταθμό London Bridge και πήρε το τρένο για το Μέιντστοουν του Κεντ, όπου έμενε ακόμα με τους δικούς του. Στον Κάρβιλ, που εργαζόταν στα κεντρικά της Mr Clutch στο Ρότσεστερ, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών την προηγούμενη εβδομάδα, αφού παραδέχτηκε την ενοχή του σε 18 κατηγορίες για απάτη.

Όπως έμαθε το δικαστήριο, ο λογιστής δεχόταν bullying στη δουλειά, κάτι που του χαμήλωνε την αυτοπεποίθηση και του κατέστρεφε τη διάθεση, βυθίζοντάς τον στη μιζέρια- και, όπως θεώρησε, ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσει αυτό ήταν τα ναρκωτικά και τα κολ γκερλ. Για να βρει τα χρήματα, έστηνε ψεύτικες πληρωμές από διάφορα franchises της εταιρείας στον ίδιο, παρουσιάζοντάς τες ως πληρωμές σε κανονικούς προμηθευτές. Κάποια από τα χρήματα αυτά πήγαν απευθείας σε λογαριασμούς συνοδών.

 

 

Αρχικά φαίνεται πως σχεδίαζε να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά η απάτη ξέφυγε εκτός ελέγχου, με τον ίδιο να πηγαίνει συνέχεια σε ιδιωτικά πάρτι, σε strip clubs στο Λονδίνο κ.α. Όπως είπε η εν λόγω πηγή, «τον καλούσαν σε ιδιωτικά πάρτι και πήγαινε στον προορισμό του με Uber. Έπαιρνε συνοδούς και έκανε κοκαΐνη».

Ο Κάρβιλ παραδέχτηκε πως η «τρέλα» του σχεδόν χρεοκόπησε την εταιρεία. Ο δικηγόρος Τζέιμς Ρος είπε πως είχε μια πολύ δυστυχισμένη ζωή, για το μεγαλύτερο μέρος της οποίας δεχόταν bullying. «Έπασχε από χαμηλή αυτοπεποίθηση και ήταν κοινωνικά αδέξιος. Λέει πως ήταν πολύ καλός εργαζόμενος, δούλευε πολλές ώρες και έκανε καλή δουλειά. Λέει πως οι εργοδότες του ήταν ευγενέστατοι μαζί του. Αλλά, πέρα από τους ιδιοκτήτες, υπήρχε τουλάχιστον ένα άτομο που τον γελοιοποιούσε και προκάλεσε ένα “σπιράλ” καθόδου».

Κάποιοι από τους εργαζομένους της εταιρείας έμειναν απλήρωτοι για πέντε μήνες, και η εταιρεία θα πρέπει να αποπληρώνει δάνεια για πολλά χρόνια, σύμφωνα με στελέχη της. Σε εξέλιξη είναι έρευνα για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να ανακτηθούν κάποια από τα χρήματα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πάντως, ο Κάρβιλ είχε και προηγούμενες καταδίκες, για απάτη σε βάρος προηγούμενου εργοδότη- και το 2008 του είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή για υπεξαίρεση χρημάτων σε εταιρεία ταξιδιωτικών υπηρεσιών.