Δέκα τρελά και παράξενα πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην Ιαπωνία

Θεωρείται πολύ προσβλητικό να τρέχει η μύτη σου και μεγάλη ντροπή να προσκαλείς φίλους στο σπίτι. Η ξεκούραση; άγνωστη λέξη για αυτούς.
SeanPavonePhoto via Getty Images

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για την ιδιαιτερότητα του Ιαπωνικού λαού και αν ποτέ επισκεφτείτε αυτήν την πόλη να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε στους δικούς τους κανόνες ζωής.

Η Ιαπωνία δεν έχει τίποτα κοινό με τα πρότυπα ζωής άλλων χωρών. Παρακάτω ακολουθούν 10 περίεργοι κανόνες που υπάρχουν μόνο εκεί.

1. Οι Γιαπωνέζες δεν βάφουν ποτέ τα μαλλιά τους

Kitthanes Ratansira Anan / EyeEm via Getty Images

Το μαύρο φυσικό μαλλί είναι στην μόδα. Οι μαθητές, σε περίπτωση που έχουν άλλο χρώμα μαλλιών, είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία για να αποδεικνύουν ότι είναι το φυσικό τους χρώμα.

2. Οι Γιαπωνέζοι δεν προσκαλούν φίλους στα σπίτια τους

PRImageFactory via Getty Images

Είναι ένας πολύ συντηρητικός λαός και το να προσκαλέσεις φίλους και γνωστούς στο σπίτι είναι κάτι τελείως ασυνήθιστο.

3. Κανείς δεν τρώει ενώ περπατάει στον δρόμο

d3sign via Getty Images

Θεωρούν ότι το φαγητό είναι ανεκτίμητης αξίας και πρέπει να αφιερώνεις χρόνο στα γεύματα σου.

4. Θεωρείται αγένεια να κορνάρεις

ElcovaLana via Getty Images

Ακόμα και όταν είναι επιτακτική ανάγκη, δεν πρόκειται να ακούσεις ποτέ κόρνα στο Τόκιο. Οι κάτοικοι είναι πολύ ευγενικοί και υπομονετικοί και δεν θέλουν να ενοχλούν τους άλλους χωρίς λόγο.

5. Είναι σχεδόν αδύνατο να γίνεις χορτοφάγος στην Ιαπωνία

Photographer is my life. via Getty Images

Τα εστιατόρια δεν υποθέτουν ότι μερικοί πελάτες ίσως δεν τρώνε κρέας. Όλα τα γεύματα έχουν ζωικά συστατικά. Ακόμα και τα noodles βράζονται σε ζωμό κρέατος.

6. Θεωρείται πολύ προσβλητικό να τρέχει η μύτη

twinsterphoto via Getty Images

Αν σκέφτεσαι να φυσήξεις την μύτη σου ενώπιον γιαπωνέζων καλύτερα να αλλάξεις γρήγορα γνώμη! Το θεωρούν τεράστια αγένεια και δημιουργεί την εντύπωση ότι είσαι καλύτερος από αυτούς. Αντιθέτως, φόρεσε μια μάσκα.

7. Η ξεκούραση μετά την δουλειά είναι άγνωστη λέξη για αυτούς

Yoshiyoshi Hirokawa via Getty Images

Οι άνθρωποι στην Ιαπωνία είναι εξαιρετικά πολυάσχολοι και δεν έχουν χρόνο για αθλήματα και ταξίδια. Για να θεωρηθείς ένας καλός εργαζόμενος πρέπει να εργάζεσαι πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα. Με λίγα λόγια, πρέπει να περνάς όλη την ζωή σου δουλεύοντας.

8. Δεν βοηθάνε ποτέ ο ένας τον άλλον

a-clip via Getty Images

Μην κάνεις την δουλειά κάποιου άλλου στην Ιαπωνία, θα σε παρεξηγήσουν. Δεν θεωρείται βοήθεια, αλλά προσπάθεια να τους κλέψεις την δουλειά.

9. Δεν υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών

Sayan_Moongklang via Getty Images

Δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά κάδοι σκουπιδιών. Οι Γιαπωνέζοι είτε πετάνε τα απορρίμματα στον δρόμο, είτε τα παίρνουν σπίτι τους.

10. Δεν πληρώνονται οι υπερωρίες

Bloomberg Creative Photos via Getty Images

Στην Ιαπωνία ο μισθός των υπαλλήλων αυξάνεται μόνο όταν δουλεύεις για αρκετό καιρό για την εταιρεία. Πολλοί, κάθονται παραπάνω ώρες στο γραφείο και προσποιούνται ότι δουλεύουν σκληρά για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους.