ΔΙΕΘΝΕΣ
17/10/2018 14:07 EEST

Διάσημοι Youtubers κατηγορούνται από την Εpic Games για πώληση κωδικών Fortnite

NBC via Getty Images

Ένα κυνήγι μαγισσών επιχειρεί τον τελευταίο καιρό η Epic Games, επιχειρώντας να κινηθεί δικαστικά για αυτούς που «δεν παίζουν δίκαια» και πρωωθούν κωδικούς για το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Στη σκακιέρα με αυτούς που κατηγορεί η εταιρεία-κολοσσός βρέθηκαν αυτή τη φορά δυο κορυφαία κανάλια του Youtube, tτο Golden Mods του Μπράντον Λούκας (με περίπου 1.8 εκατ. συνδρομητές) και το Exentric του Κόλτον Κόντερ (ανερχόμενο κανάλι με 7.000 συνδρομητές). Κατηγορούνται για παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας, παραβίαση σύμβασης και παραπλάνηση μέσω εμπορικών πρακτικών. Η Epic τουε καηγορεί ότι τροποποίησαν παράνομα τον κώδικα του παιχνιδιού.

Τι έκαναν; Οι συγκεκριμένοι Gamers έπαιζαν Fortnite με σπασμένους κωδικούς που είχαν δημιουργήσει, αλλά το χειρότερο είναι ότι τους προωθούσαν και στο κοινό τους, πολλοί από τους οποίους κόστιζαν πάνω από 200 δολάρια. Ένα εξ αυτών ήταν το aimbot, χάρη στο οποίο ο χρήστης μπορούσε να σκοτώσει τους αντιπάλους του, χωρίς καν να έχει όπλα. Προωθούνταν στην ιστοσελίδα του Λούκας goldengodz.com  αλλά τώρα έχει αφαιρεθεί.

Ο Λούκας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία κάνει διακρίσεις εις βάρος του, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες Youtubers που κάνουν το ίδιο πράγμα.

Σε δήλωσή της στο BBC, η εταιρεία ανέφερε ότι «χάρη σε αυτου΄ς τους απατεωνίσκους καταστρέφεται το παιχνίδι για αυτούς που θέλουν να παίξουν δίκαια».

Τον περασμένο χρόνο, η Epic είχε προβεί σε παρόμοιες κινήσεις για άλλους δυο χάκερς, ο ένας εκ των οποίων ήταν 14 ετών.

Φυσικά, προωθούν κωδικούς και για άλλα παιχνίδια, μεταξύ αυτών και το PubG, παρόμοιο του προαναφερθέντος.

(Με πληροφορίες από BBC, Τechspot