Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Ανδρέας Πάτσης με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο βουλευτής Γρεβενών είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για εταιρείες του που είχαν εξαγοράσει «κόκκινα δάνεια».
Ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης.
Ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης.
Eurokinissi

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ανδρέας Πάτσης τέθηκε και επίσημα εκτός της ΝΔ.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες και δημοσιεύματα για επιχειρηματικές δραστηριότητες του βουλευτή Γρεβενών που σχετίζονται με εξαγορά «κόκκινων δανείων» και για το θέμα αυτό είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον γενικό γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο βουλευτής Γρεβενών φέρεται να είχε εξαγοράσει, μέσω εταιρειών με έδρα το εξωτερικό, «κόκκινα δάνεια» ύψους περίπου 63 εκατομμυρίων ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατομμυρίων, προκειμένου να αποκομίσει κέρδη από αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τελικά οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν, ενώ είχε προκληθεί έντονη ενόχληση και στο Μέγαρο Μαξίμου για την επιχειρηματική δράση του βουλευτή.

Δημοφιλή