ΔΙΕΘΝΕΣ
08/05/2019 08:33 EEST

Δικαίωση: Η νοσοκόμα κατέκτησε τελικά το ρεκόρ Γκίνες μετά την κατακραυγή για την αμφίεσή της

Η Επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες αναγνωρίζει ότι οι κανονισμοί της για τον ρουχισμό ήταν απαρχαιωμένοι.

Στον αέρα βρισκόταν η απονομή του βραβείου της νοσοκόμας Τζέσικα Άντερσον για τον καλύτερο χρόνο τερματισμού που έχει υπάρξει σε μαραθώνιο. Ο λόγος; Επειδή φορούσε το παντελόνι της εργασίας της, ενώ ο κανόνας για τις νοσοκόμες επέβαλλε λευκό ή μπλε φόρεμα, ποδιά και καπελάκι. Η Τζέσικα τερμάτισε σε τρεις ώρες, οκτώ λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.

«Έχει καταστεί σαφές στην εταιρεία «Ρεκόρ Γκίνες» ότι οι οδηγίες μας για τον ταχύτερο μαραθωνοδρόμο που φορούσε τη στολή μιας νοσοκόμας ήταν ξεπερασμένες, εσφαλμένες και αντικατοπτρίζουν ένα στερεότυπο που δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να διαιωνίσουμε”, δήλωσε η Σαμάνθα Φέι, αντιπρόεδρος της εταιρείας.

«Θέλω να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να καθησυχάσω όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η Guiness World Record είναι απολύτως προσηλωμένη στη διασφάλιση της τήρησης των υψηλότερων προτύπων ισότητας και συμμετοχής», συμπλήρωσε.

Η αρχική απόφαση προκάλεσε αγανάκτηση, μεταξύ άλλων και νοσηλευτών που μοιράζονταν φωτογραφίες με τον εαυτό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ετικέτα #WhatNursesWear.

Η Φέι δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα δέχεται πλέον ρούχα φανταχτερά για την κατηγορία της νοσοκόμας και θα υιοθετεί κατευθυντήριες γραμμές ”που να αντικατοπτρίζουν τα ρούχα που φορούν οι νοσηλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο”.

Η υποστήριξη στο πρόσωπο της Άντερσον ήταν τεράστια. Έχει συγκεντρώσει πάνω από £ 5.000 για το νοσοκομείο όπου εργάζεται, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των £ 500.

Πλέον, η Άντερσον, μπορεί να απολαύσει το κατόρθωμά της.

Πηγή: Guardian