ΔΙΕΘΝΕΣ
14/10/2021 06:58 EEST

Δικέφαλη χελώνα ευδοκιμεί στο καταφύγιο ζώων της Μασαχουσέτης

Τα μέλη του προσωπικού ονόμασαν τις χελώνες Mary-Kate και Ashley Olsen από τις δίδυμες σταρ.

via Associated Press

Μια σπάνια δικέφαλη νεροχελώνα είναι ζωντανή και κλωτσάει-και με τα έξι της πόδια-στο Κέντρο Άγριας Ζωής Birdsey Cape στη Μασαχουσέτη μετά την εκκόλαψή της πριν από δύο εβδομάδες.

Πρόκεται για ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος στην πολιτεία, που τρέφεται με σκουλήκια και άπεπτη τροφή, σύμφωνα με το προσωπικό του κέντρου.

Οι δύο κεφαλές λειτουργούν ανεξάρτητα, ξεπροβάλουν για αέρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ενώ εντός του κέλυφους της υπάρχουν δύο γαστρεντερικά συστήματα που τροφοδοτούν και τις δύο πλευρές του σώματός της.

Η χελώνα εντοπίστηκε αρχικά σε μια φωλιά στο West Barnstable όπου οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ήταν μια επικίνδυνη τοποθεσία και χρειάστηκε να τη μετακινήσουν.

 

Μετά την εκκόλαψη, οι χελώνες σε αυτές τις φωλιές στέλνονται σε διαφορετικά κέντρα φροντίδας για παρακολούθηση πριν από την απελευθέρωσή τους την άνοιξη, ανέφερε η The Cape Cod Times.

Η κτηνίατρος του κέντρου Pria Patel και άλλα μέλη του προσωπικού θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη χελώνα, στην οποία έδωσαν το παρατσούκλι Mary-Kate και Ashley Olsen από τις δίδυμες σταρ παιδικών ταινιών. 

Το προσωπικό σκοπεύει να κάνει αξονική τομογραφία για να μάθει περισσότερα για το κυκλοφορικό της σύστημα.