Ανακάλυψε φωλιά με 90 κροταλίες κάτω από το σπίτι της

«Τι θα κάνατε εσείς» ρώτησε ένας διασώστης ερπετών, δείχνοντας μια μάζα φιδιών.

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια που κάλεσε πρόσφατα μια ομάδα διάσωσης ερπετών για τα φίδια κάτω από το σπίτι της, ανακάλυψε ότι συντηρούσε μια φωλιά με περισσότερους από 90 κροταλίες, κάτω από αυτό.

«Την περασμένη εβδομάδα έλαβα ένα τηλεφώνημα από μια κυρία που μου είπε ότι είχε φίδια κάτω από το σπίτι της», έγραψε ο Άλαν Γουλφ, διευθυντής της ομάδας διάσωσης ερπετών, σε ανάρτηση στο Facebook. «3 ώρες και 45 λεπτά αργότερα, βρήκαμε 59 μωρά κροταλίες και 22 ενήλικα φίδια».

Ο Γουλφ λέει ότι έχει πάει άλλες δύο φορές έκτοτε και έχει μαζέψει επτά ακόμη φίδια, αλλά υποψησιάζεται ότι θα υπάρχουν ακόμη περισσότερα, καθώς η βάση του σπιτιού είναι χτισμένη γύρω από βράχια και τα φίδια «μπορούν να πηγαινοέρχονται».

Ο Γουλφ, ωστόσο, δεν αποκάλυψε το όνομα της γυναίκας ή την ακριβή τοποθεσία του σπιτιού της στην κομητεία Sonoma.

Ο Γουλφ λέει ότι τα φίδια ήταν κροταλίες του βόρειου Ειρηνικού, οι οποίοι, σύμφωνα με το Μουσείο Burke του Σιάτλ, γεννούν 4-21 μικρά μεταξύ των μηνών Αυγούστου και Οκτωβρίου. Πολλά θηλυκά συγκεντρώνονται συχνά σε μια φωλιά για να γεννήσουν, λέει το μουσείο.

Τα φίδια σκοτώνουν και τρώνε μικρά θηλαστικά, αμφίβια, ερπετά και πουλιά χρησιμοποιώντας δηλητήριο που είναι θανατηφόρο για τη λεία τους. Οι κροταλίες συνήθως δαγκώνουν ανθρώπους μόνο εάν απειλούνται ή είναι σε αυτοάμυνα. Εάν υποστούν δάγκωμα οι άνθρωποι, πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα, η οποία περιλαμβάνει θεραπεία με το αντίδωτο για το δηλητήριο.

Δημοφιλή