22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
03/03/2021 11:36 EET

Δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας αναζητά πλήρωμα για ταξίδι στο φεγγάρι

Προλαβαίνεις να δηλώσεις συμμετοχή.

Reuters
Ο δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας ιδρυτής της εταιρείας Zozo

Ο δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας Γιουσάκου Μαεζάβα ξεκίνησε την αναζήτηση για τα οκτώ άτομα που θα τον συνοδεύσουν ως ιδιωτικοί επιβάτες σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι με έναν πύραυλο της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ.

Αρχικά είχε προγραμματίσει να προσκαλέσει καλλιτέχνες για το επταήμερο ταξίδι που είχε σχεδιαστεί για το 2023.

Το ανανεωμένο σχέδιο θα «δώσει σε περισσότερους ανθρώπους από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι. Εάν βλέπετε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη, τότε είστε καλλιτέχνης», λέει ο Μαεζάβα .

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας διαρκεί έως τις 14 Μαρτίου, με τους συμμετέχοντες να χρειάζεται να περάσουν ιατρικούς ελέγχους και, στο τέλος, μια συνέντευξη με τον Μαεζάβα .

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος πούλησε τη διαδικτυακή του επιχείρηση μόδας Zozo Inc στη SoftBank το 2019, θα πληρώσει ολόκληρο το κόστος του ταξιδιού με τον επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο επόμενης γενιάς της SpaceX, που ονομάζεται Starship.

«Νόμιζα ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις, αλλά όλα κυλάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», λέει ο Μαεζάβα σε μια συνέντευξη.

Δύο διαστημόπλοια Starship εξερράγησαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους για τον Μαεζάβα, ο οποίος είναι 45 ετών, και τους υπόλοιπους επιβάτες, οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις του διαστημικού ταξιδιού στο πρώτο ιδιωτικό ταξίδι πέρα ​​από την τροχιά της Γης.

«Ο Elon Musk λέει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και τον πιστεύω», είπε ο Μαεζάβα. Η SpaceX μετέφερε τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Νοέμβριο με τον πύραυλο Falcon 9.

Ο Μαεζάβα είπε ότι δεν κάνει προς το παρόν ειδική προπόνηση - το οποίο αναμένει να διαρκέσει μερικούς μήνες το πολύ - αλλά έχει μειώσει την πρόσληψη αλκοόλ και ασκείται, ενώ περνά μερικές ώρες την εβδομάδα μελετώντας την αποστολή.

«Προετοιμάζομαι μόνο ψυχικά», είπε ο γκουρού μόδας, φορώντας ένα πουκάμισο Dior πάνω από ένα μπλουζάκι με την επική φωτογραφία του 1968, που απεικονίζει την γη όπως φαίνεται από το διάστημα.

Reuters
Ο δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας ιδρυτής της εταιρείας Zozo

Η εικόνα της Γης από ψηλά και της άκρης του φεγγαριού, θα είναι από τα πιο συναρπαστικά σημεία του ταξιδιού, είπε ο Μαεζάβα.

«Σε αυτήν την αποστολή πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα προχωρήσουν περισσότερο από ό, τι έχει προχωρήσει ποτέ κανείς, από τον πλανήτη γη», δήλωσε ο Μασκ, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης του ποσού των 850 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μετέτρεψε τον επιχειρηματία σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το κόστος για το ταξίδι παραμένει ίδιο με το αρχικό συμβόλαιο με την SpaceX, δήλωσε ο Μαεζάβα , ο οποίος αρνήθηκε να πει πόσο είναι, αλλά λέει ότι είναι κάτι περισσότερο από 110 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που έχει διαθέσει για έναν πίνακα του Jean-Michel Basquiat.

Ο Μαεζάβα λέει ότι σκοπεύει να παρουσιάσει την προετοιμασία της αποστολής στο φεγγάρι στο κανάλι του στο YouTube, στο οποίο έχει επίσης βίντεο του που παίζει γκολφ στη Χαβάη και οδηγεί αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Πέρυσι ξεκίνησε ένα βραχύβιο ντοκιμαντέρ στο οποίο αναζητούσε μια νέα φίλη για να τον ακολουθήσει στο ταξίδι του στο φεγγάρι, πριν τα παρατήσει με την δήλωση ότι το εγχείρημα του προκάλεσε «διφορούμενα συναισθήματα».

Πηγή: Reuters