Αποστολή Inspiration4: Αποστολή ερασιτεχνών αστροναυτών στο Διάστημα με διαγωνισμό από τη SpaceX

Της εν λόγω αποστολής θα ηγηθεί ο 37χρονος επιχειρηματίας Τζάρεντ Άιζακμαν.
ASSOCIATED PRESS

Την πρώτη αποστολή στον κόσμο που είναι επανδρωμένη μόνο με ιδιώτες (ερασιτέχνες- μη επαγγελματίες, που δεν ανήκουν σε κάποια κυβερνητική υπηρεσία) αστροναύτες ανακοίνωσε η SpaceX.

Το όνομά της θα είναι Inspiration4, και επικεφαλής της θα είναι ο 37χρονος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Shift4 Payments, Τζάρεντ Άιζακμαν. Η αποστολή προορίζεται να εκτοξευτεί από το Launch Complex 39A του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι, «όχι πριν από το τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους», με πύραυλο Falcon 9 και διαστημόπλοιο Dragon.

Αυτό που τη διαφοροποιεί σε σχέση με άλλες επανδρωμένες διαστημικές αποστολές είναι ότι θα είναι η πρώτη «all-civilian» αποστολή. Ο Άιζακμαν, όπως προαναφέρθηκε, θα είναι επικεφαλής της (συμβολίζοντας την «Ηγεσία»), και κάνει δωρεά τις άλλες τρεις θέσεις σε άτομα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει, μεταξύ άλλων, χρήματα για το St.Jude Children’s Research Hospital. Αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα πάντως είναι πως το ένα άτομο θα είναι «πρέσβης» του St.Jude, που, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της αποστολής, «συμβολίζει τον πυλώνα της Ελπίδας, καθώς και το θαρραλέο όραμα πάνω στο οποίο ιδρύθηκε το St. Jude». Από τα άλλα δύο άτομα, το ένα θα συμβολίζει τη «Γενναιοδωρία», καθώς θα επιλεγεί μέσω διαγωνισμού μεταξύ των ατόμων που θα προβούν σε δωρεές υπέρ του νοσοκομείου St. Jude, και το άλλο την «Ευημερία», καθώς θα είναι κάποιος επιχειρηματίας που θα έχει χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίας του Shift4Shop για τους σκοπούς της επιχείρησής του. Οι αστροναύτες θα εκπαιδευτούν από τη SpaceX

Σίγουρα η ιδέα μιας αποστολής ερασιτεχνών αστροναυτών σε τροχιά μέσω διαγωνισμού ακούγεται τουλάχιστον ενδιαφέρουσα, και η ιστοσελίδα έχει ανοίξει ήδη για τους ενδιαφερόμενους, ωστόσο (δυστυχώς) είναι μόνο για Αμερικανούς πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, η αποστολή αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες, με το σκάφος να πραγματοποιεί επανείσοδο στην ατμόσφαιρα και να πέφτει στη θάλασσα στα ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα. Διαφήμιση πρόκειται να παίξει στο Super Bowl και τα ονόματα των άλλων τριών μελών της αποστολής θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο.

Δημοφιλή