Δολοφονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Αλληλοκατηγορούνται ο φίλος και ο σύντροφος

Ο σύντροφος της 41χρονης λέει πως τα έκανε όλα ο φίλος του, ο οποίος τον κατηγορεί πως τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.
.
.
https://www.facebook.com/georgia.mourati.3

Αλληλοκατηγορίες ανταλλάσσουν ο 39χρονος σύντροφος της δολοφονηθείσας 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη και ο 34χρονος φίλος του για τον θάνατό της.

Σύμφωνα με το ThessToday, ο 39χρονος υποστηρίζει πως δεν είχε καμία συμμετοχή, καθώς ήταν στο σπίτι και κοιμόταν και τα έκανε όλα ο φίλος του. Ο 34χρονος, από πλευράς του, λέει πως ο 39χρονος τον απείλησε πως αν δεν τον ακολουθήσει θα πάθαινε «ό,τι έπαθε η Γεωργία». Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ο 34χρονος έχει οριακό δείκτη νοημοσύνης, καθώς αντιμετωπίζει ψυχοαναπτυξιακά προβλήματα και υπάρχει και ιατρικό ιστορικό. «Το μοιραίο βράδυ εγώ φίμωσα και έδεσα τη Γεωργία. Ο 39χρονος μου είπε να φύγω και να παραμένω στο αμάξι. Μετά ήρθε και μου είπε πως η Γεωργία είναι νεκρή» περιέγραψε.

Οι δύο άνδρες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο. Όπως μετέδωσε το Thestival.gr, σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας Μουράτη, Όθωνας Παπαδόπουλος ανέφερε πως: «Έχουμε χρονικό περιθώριο μπροστά μας για να μπορέσουμε και να ετοιμάσουμε την απολογία μας. Ο εντολέας μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η πρώτη θέση είναι η άρνηση. Αυτό που θέλαμε σήμερα ήταν χρόνος και τον πήραμε. Ο εντολέας μου αρνείται και δηλώνει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη δολοφονία. Δεν γνώριζε το γεγονός θανάτου της συντρόφου του, καθώς βρισκόταν σπίτι και κοιμόταν υπό την επήρεια κάποιου υπνωτικού χαπιού».

Ο συνήγορος του 34χρονου φίλου του συντρόφου της41χρονης, Γιώργος Παρηγόρης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και σημείωσε: «Ο εντολέας μου υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την πράξη της ανθρωποκτονίας. Σκοπός και κίνητρο του ήταν αποκλειστικά η ληστεία. Βοήθησε στην ακινητοποίηση της γυναίκας και ύστερα από νεύμα του 1ου κατηγορουμένου κατέβηκε κάτω όπου παρέμεινε. Έπειτα κατέβηκε ο 39χρονος και τον ενημέρωσε ότι η κοπέλα είναι νεκρή. Μόλις του ανακοινώθηκε αυτό ήθελε να σταματήσει και να πάει στην αστυνομία, αλλά ο πρώτος κατηγορούμενος του είπε ότι θα πάθει τα ίδια αν δεν τον βοηθήσει. Ο εντολέας μου αυτοβούλως παρουσιάστηκε στην Αστυνομία και κατέθεσε το συμβάν. Είναι ένα άτομο που πάσχει από ψυχοαναπτυξιακες διαταραχές».

Δημοφιλή