ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/12/2017 16:02 EET | Updated 07/12/2017 22:50 EET

Η αδιαθεσία της Εμινέ ακύρωσε την επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης

Anadolu Agency via Getty Images

Η κοινή επίσκεψη της Μπέττυς Μπαζιάνα με την Εμινέ Ερντογάν στο Μουσείο της Ακρόπολης αναβλήθηκε λόγω αδιαθεσίας της συζύγου του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά της. 
 
Ωστόσο, η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τη Μπέττυ Μπαζιάνα εάν μπορεί να συναντηθούν και να πιουν ένα τσάι στο ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένει. 

Η σύζυγος του πρωθυπουργού επισκέφθηκε το ξενοδοχείο και ήπιαν τσάι ενώ χάρισε και ένα βιβλίο με ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.  

Anadolu Agency via Getty Images

Από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου η Μπ. Μπαζιάνα έδειξε την θέα του κέντρου της Αθήνας και μίλησε στην Εμ. Ερντογάν για την Ακρόπολη και ειδικά για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού υπογράμμισε πως την επόμενη φορά που η Εμ. Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα θα την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. 

Στη συνέχεια οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπ. Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα. 

/Adrea Bonett

Η Μπ. Μπαζιάνα τόνισε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων. 

Anadolu Agency via Getty Images

Επιπλέον, η Μπ. Μπαζιάνα τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης. 

eurokinissi