Η Αττική ξανά στην κορυφή των World Travel Awards

Νέες, παγκόσμιες διακρίσεις για Αττική και Αθήνα.
Gravanis Thomas

Διπλή διάκριση για τη μητροπολιτική Περιφέρεια της χώρας μας, και την πρωτεύουσά της. Αττική και Αθήνα πρωταγωνίστησαν στα World Travel Awards 2022, σε εκδήλωση που έγινε στη Μουσκάτ του Ομάν.

Η Περιφέρεια Αττικής επικράτησε ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination», ανάμεσα σε δημοφιλείς προορισμούς διεθνούς εμβέλειας, όπως η Ταϊλάνδη, το Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, ο Μαυρίκιος, η Μοζαμβίκη, το Νεπάλ, τα Νησιά Σολομώντος, η Τανζανία, οι Σεϋχέλλες και το Βιετνάμ.

Από την άλλη πλευρά, η Αθήνα κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού στον κόσμο - World’s Leading Cultural City Destination 2022, επικρατώντας ανάμεσα σε πόλεις - ορόσημα, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Πεκίνο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, που ήταν υποψήφιες πόλεις στην ίδια κατηγορία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η ανάδειξη της Αττικής ως κορυφαίου προορισμού αειφόρου τουρισμού, στηρίχθηκε στον πολιτιστικό πλούτο και τη φυσική ομορφιά της Περιφέρειας (μεγάλη ακτογραμμή – βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία – παραλίες, ορεινά δάση, πεδιάδες με φημισμένους αμπελώνες και επισκέψιμα οινοποιεία, ειδυλλιακά νησιά κ.α.).

Στις σύγχρονες υποδομές της (Διεθνές Αεροδρόμιο, λιμάνι Πειραιά, εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής, πληθώρα καταλυμάτων και υπηρεσιών εστίασης, ψυχαγωγίας και στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να καταστεί η πρώτη «Πράσινη» Περιφέρεια της χώρας.

Σημειώνεται ότι την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Αττικής ως «World’s Leading Sustainable Tourism Destination 2022», επιμελήθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική» που εξειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη σημαντικών δράσεων και έργων τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στη διάκριση επισήμανε ότι: «Αισθανόμαστε ότι αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την εικόνα της Αττικής μας, να δώσουμε με σαφήνεια εξωστρεφή προσανατολισμό στην πολιτική μας ώστε να αναδείξουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

«Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας και σε αυτό το πλαίσιο η επένδυση στο τουριστικό προϊόν της Αττικής μας, παραμένει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Η Αττική, ως η μεγαλύτερη και μητροπολιτική Περιφέρεια της χώρας, αλλάζει με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και μεταβάλλεται σε μία σύγχρονη και λειτουργική Περιφέρεια με ανθρώπινο πρόσωπο».

«Το μεγάλα έργα υποδομής, σε συνδυασμό με οραματικές δράσεις και παρεμβάσεις διαμορφώνουν ένα τοπίο στο οποίο όλοι, κάτοικοι και επισκέπτες, μπορούν να βιώσουν μία μοναδική τουριστική εμπειρία. Η Αττική έχει παρόν και μέλλον που ανήκει σε όλους».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Οσον αφορά στην κορυφαία διάκρισης της Αθήνας, το βραβείο, έρχεται να προστεθεί στις δύο πρόσφατες, σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις της πόλης (Κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός της Ευρώπης και Καλύτερο Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών της Ευρώπης), αναδεικνύοντας τη δυναμική της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι: «Η Αθήνα εξελίσσεται σε διεθνές brand. Με στρατηγικό σχεδιασμό και δυναμικές συνέργειες επανασυστήνουμε τον προορισμό στις ξένες αγορές και αναδεικνύουμε τις δυνατότητες της πόλης μας στη φιλοξενία. Επενδύοντας στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, επενδύουμε στην πόλη ως προορισμό για τους επισκέπτες».

Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ, Επαμεινώνδας Μούσιος, επισήμανε ότι: «Η μακροπρόθεσμη στρατηγική του Δήμου Αθηναίων για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, που υλοποιείται μέσω της ΕΑΤΑ, αποδίδει καρπούς».

Δημοφιλή