ΔΙΕΘΝΕΣ
16/09/2020 15:12 EEST

Η Εμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί φωτογράφο για σεξουαλική επίθεση

Μετά από γυμνή φωτογράφιση το 2012. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της.

Danny Moloshok / reuters

Σε άρθρο της για το New York Magazine η Έμιλι Ραταϊκόφσκι αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον φωτογράφο Τζόναθαν Λέντερ μετά από γυμνή φωτογράφιση το 2012.

Το 29χρονο μοντέλο γράφει ότι ταξίδεψε στο σπίτι του Λέντερ στη Νέα Υόρκη για μια «χωρίς αμοιβή» φωτογράφιση, κατά την διάρκεια της οποίας πόζαρε με εσώρουχα αλλά και γυμνή, ακολουθώντας τις οδηγίες του πρώην ατζέντη της.

Η Ραταϊκόφσκι λέει ότι ήταν «πολύ, πολύ μεθυσμένη», καθώς είχε πιει κρασί με τον Λέντερ, προσθέτοντας ότι ο φωτογράφος την κακοποίησε με τα δάχτυλα του, χωρίς τη συναίνεσή της, ενώ κάθονταν και οι δύο σε έναν καναπέ μετά τη φωτογράφιση. 

«Τα πιο πολλά από όσα ακολούθησαν ήταν θολά, εκτός από το συναίσθημα», γράφει η Ραταϊκόφσκι.

Στη συνέχεια, ο Λέντερ έφυγε και εκείνη, κατά την ίδια πάντα, πέρασε τη νύχτα σε ένα από τα υπνοδωμάτια που χρησιμοποίησαν για τη φωτογράφιση. 

«Ήμουν ταυτόχρονα μπερδεμένη, επειδή ο Τζόναθαν έφυγε χωρίς να πει λέξη, και τρομοκρατημένη ότι μπορεί να επιστρέψει», γράφει.

Ο Λέντερ αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Ραταϊκόφσκι, δηλώνοντας σε δημοσιογράφο του New York Magazine ο οποίος επικοινώνησε μαζί του ότι είναι «πολύ παιδιάστικοι και φτηνοί». 

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Λέντερ δήλωσε: «Γνωρίζετε για ποιον μιλάμε, ναι; Αυτό είναι το κορίτσι που ήταν γυμνό στο περιοδικό Treats! και εμφανιζόταν επίσης γυμνό στο βίντεο του Ρόμπιν Θικ εκείνο τον καιρό. Πραγματικά θέλετε κάποιος να πιστέψει πως ήταν θύμα;».

Σε δήλωση προς το Insider, εκπρόσωπος της Imperial Pictures Publishing, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Λέντερ, δήλωσε ότι ο φωτογράφος αρνείται τους ισχυρισμούς του μοντέλου.

«Είμαστε βαθύτατα ενοχλημένοι με τις πρόσφατες (ψευδείς) δηλώσεις της κυρίας Ραταϊκόφσκι στο NY Mag στο πλαίσιο της ασταμάτητης ανάγκης της για δημοσιότητα», ανέφερε ο ίδιος.

Οι ισχυρισμοί του 29χρονου μοντέλου έρχονται τέσσερα χρόνια μετά τις κατηγορίες της Ραταϊκόφσκι ότι ο Λέντερ δημοσίευσε γυμνές πόζες από την εν λόγω φωτογράφιση χωρίς την άδειά της. Λίγα χρόνια μετά την φωτογράφιση, η Ραταϊκόφσκι έμαθε ότι ο Λέντερ είχε συμπεριλάβει τις φωτογραφίες σε ένα βιβλίο με τίτλο «Emily Ratajkowski», το 2016, χωρίς την άδειά της. Σύμφωνα με το μοντέλο, μεταξύ αυτών ήταν μερικές από τις «πιο αποκαλυπτικές και χυδαίες Πολαρόιντ που μου είχε τραβήξει»

Πηγή: Insider