Η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη γίνεται ταινία με Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα

Τα γυρίσματα ξεκινούν την Άνοιξη στη Λακωνική Μάνη.
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα», ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τη View Master Films σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Βενετόπουλου, σενάριο Κατερίνας Μπέη (η οποία είχε υπογράψει και το σενάριο της επιτυχημένης, από κάθε άποψη, ταινίας «Ευτυχία») και καλλιτεχνική διεύθυνση Εύας Νάθενα.

Τα γυρίσματα της ταινίας, με πρωταγωνίστριες τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα, ξεκινούν την Άνοιξη στη Λακωνική Μάνη.

Ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος είναι συγγραφέας, κινηματογραφιστής και υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων από το 2010. Το πρώτο του ντοκιμαντέρ, «Draw with Me», που αφηγείται την ιστορία ενός τρανς εφήβου, του Μπρέντον στην πορεία αυτογνωσίας του ίδιου και της οικογένειάς του, βρέθηκε στον δρόμο για τα Όσκαρ το 2021 , διαγωνιζόμενο στην κατηγορία μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Μαρία Πρωτόπαππα
Μαρία Πρωτόπαππα
Patroklos Skafidas

Σύνοψη

Σκιάθος. Αρχές 1900. Σε ένα δυστοπικό, λαβυρινθώδη κόσμο που βουλιάζει στην θρησκοληψία, την πατριαρχία και τις δεισιδαιμονίες, η αξία της γυναίκας μετριέται με την προίκα σε χωράφια και ασπρόρουχα, κι η θέση της είναι χειρότερη από των ζώων.

Το θύμα γίνεται θύτης, ο θάνατος μοιάζει λύτρωση κι η Φραγκογιαννού, αναλαμβάνει να «απελευθερώσει» τα μικρά κορίτσια από το βάρος της αδιέξοδης ζωής που τα περιμένει, μέχρι που η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού, απειλεί τη φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας του νησιού.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2023.

Δημοφιλή