Η ιστορία του στρατιώτη με ένα κρυφό ταλέντο

Το κράταγε κρυφό από τους υπόλοιπους στρατιώτες για δυο χρόνια

Ο 22χρονος Άλεξ Σμιθ είναι στρατιώτης στον βρετανικό στρατό. Είχε ένα κρυφό ταλέντο που έκρυβε για δύο χρόνια από τους υπόλοιπους στρατιώτες και έφτασε πολύ κοντά στο να το κάνει επάγγελμα: τον χορό.

Ο Άλεξ πλέον συμμετέχει σε μια ομάδα σύγχρονου χορού, σε μια παράσταση που ονομάζεται «Οι πέντε στρατιώτες», μια παράσταση από την χορογράφο Ρόσι Κάι.

Όντας εκπαιδευμένος στρατιώτης, ο Άλεξ ήξερε πως είναι η καθημερινή ζωή στον βρετανικό στρατό. Είναι όμως και εκπαιδευμένος χορευτής, έχει σπουδάσει μπαλέτο, κλακέτες, τζαζ, μοντέρνο και σύγχρονο χορό.

«Ασχολούμαι με τον χορό από τα 6 μου», λέει στο BBC. «Κάθε εβδομάδα πήγαινα την αδερφή μου στα μαθήματα χορού και μετά από λίγο βαριέσαι να κάθεσαι και λες ”αφήστε με να κάνω κάτι”. Μετά παρακολούθησαν ένα από τα μαθήματα και σκέφτηκα ”θα μπορούσα να το κάνω και εγώ αυτό, φαίνεται τόσο εύκολο. Και έτσι άρχισα».

Στο μάθημά του δεν υπήρχαν πολλά αγόρια. Έτσι, ενώ αν υπήρχε ανδρικός ανταγωνισμός θα ήθελε να κάνει πιο γρήγορες στροφές ή να πηδάει πιο ψηλά, με τον γυναικείο ανταγωνισμό απλά ήθελε να είναι πιο ευλύγιστος από τα κορίτσια.

Το 2015 κέρδισε ένα βραβείο και αποφάσισε να τα παρατήσει γιατί έτρεμε με την ιδέα να του προσφέρουν δουλειά στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Κυρίως λόγω της επαγγελματικής αβεβαιότητας.

Η ανάγκη για επαγγελματική σταθερότητα ήταν αυτή που τον οδήγησε στον στρατό.

Και όπως λέει, παρόλο που δεν φαίνεται, οι χορευτές και οι στρατιώτες έχουν πολλά κοινά. Πειθαρχεία και αποφασιστικότητα για επιτυχία.

Ήταν ο πιο γρήγορος στο τρέξιμο, ο χορός τον είχε κάνει να έχει μια πολύ καλή φυσική κατάσταση και μπορούσε να σηκώσει βάρη, γιατί στον χορό είχε συνηθίσει να σηκώνει κορίτσια.

Στην αρχή το είχε πει μόνο στη σύντροφό του ότι θα καταταγεί στον στρατό. Όταν το έμαθε η μητέρα του, δεν χάρηκε γιατί πίστευε ότι χαράμιζε 18 χρόνια σκληρής δουλειάς.

Όταν μπήκε στον στρατό, αποφάσισε να μην πει στους υπόλοιπους για το παρελθόν του στον χορό, για να μην έχουν προκατάληψη. Δεν ανέφερε ούτε για την οντισιόν για τους «Πέντε Στρατιώτες». Όλοι οι υπόλοιποι ήταν επαγγελματίες χορευτές οπότε δεν περίμενε να πάρει τον ρόλο. Γι′ αυτό και όταν τελικά τον πήγε, η έκπληξη ήταν μεγάλη.

Τότε ήταν που αποκάλυψε τον κρυφό του ταλέντο και το μεγάλο του μυστικό στους υπόλοιπους στον στρατό.

Όπως είπε δεν τον κορόιδεψαν. Ήταν πάντα καλός σε αυτό που έκανε και νομίζει ότι τελικά τον ζήλεψαν κιόλας όταν είπε ότι θα πάρει μέρος σε μια παράταση.

Πηγή: BBC