Η Lady Gaga μιλά για τη μάχη της με το σύνδρομο της ινομυαλγίας

Και καλεί τους θαυμαστές να είναι περισσότερο συμπονετικοί όσον αφορά τις συζητήσεις σχετικά με αυτό
Michael Tran via Getty Images

Η Lady Gaga καλεί τους ανθρώπους να είναι περισσότερο συμπονετικοί όσον αφορά τις συζητήσεις σχετικά με το σύνδρομο της ινομυαλγίας.

Στο παρελθόν η Gaga έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τη μάχη της με τη χρόνια πάθηση, η οποία την ανάγκασε να αναβάλλει και στη συνέχεια να ακυρώσει τις τελευταίες συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας της, «Joanne».

Συζητώντας την κατάσταση της υγείας της με τη Vogue, η δημοφιλής τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι αισθάνθηκε «τόσο ενοχλημένη» με όσους αμφέβαλλαν με τη γνησιότητα της ινομυαλγίας.

Και εξηγεί: «Για εμένα και πιστεύω για πολλούς ακόμα, είναι πραγματικά ένας κυκλώνας άγχους, κατάθλιψης, μετατραυματικής διαταραχής άγχους, τραύματος και κρίσεων πανικού. Όλα αυτά οδηγούν το νευρικό σύστημα σε ”υπερκινητικότητα”, με αποτέλεσμα να έχεις νευρικούς πόνους».

View this post on Instagram

Thank you @VogueMagazine. 📸: @inezandvinoodh

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι περισσότερο συμπονετικοί», συμπληρώνει η Gaga. «Ο χρόνιος πόνος δεν είναι αστείο. Και κάθε μέρα ξυπνάς και δεν γνωρίζεις πώς θα αισθανθείς».

Η Γκάγκα διηγείται τη μάχη της με την ινομυαλγία στο ντοκιμαντέρ του Netflix από το 2017, με τίτλο «Lady Gaga: Five Foot Two», όπου εξηγεί ότι ήλπιζε να «ευαισθητοποιήσει τον κόσμο» και να φέρει κοντά τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτό. «Καθώς γίνομαι πιο δυνατή και όταν θα αισθανθώ έτοιμη, θα μιλήσω με λεπτομέρειες για την υγεία μου για να βοηθήσω να επεκταθεί η έρευνα για όσους υποφέρουν. Και χρησιμοποιώ τον όρο ”υποφέρω”, όχι επειδή οι χρόνιοι πόνοι έχουν αλλάξει τη ζωή μου, αλλά επειδή με κρατούν μακριά από το να έχω μια φυσιολογική ζωή», λέει η Gaga.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στη Βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.