Νάταλι Πορτμαν: Το «Vox Lux» είναι η πιο πολιτική ταινία που έχω γυρίσει

«Το “Vox Lux” είναι η πιο πολιτική ταινία που έχω γυρίσει», δήλωσε πρόσφατα η Νάταλι Πορτμαν, μιλώντας για τη νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί και η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και προβλήθηκε και στο Φεσιβάλ του Τορόντο.

Στην ταινία του Μπρέιντι Κορμπέ, η Πόρτμαν υποδύεται τη Σελέστ, μια δυσλειτουργική Αμερικανίδα ποπ σταρ η οποία επέζησε από πυροβολισμούς στο σχολείο, ενώ ήταν έφηβη. Κεντρικά θέματα του «Vox Lux» είναι η φήμη, η ένοπλη βία και η ποπ κουλτούρα και η ταινία έχει ήδη αποσπάσει κυρίως θετικές κριτικές.

«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θα βγει από την αίθουσα, έχοντας τα ίδια συναισθήματα. Η ταινία θα κάνει το κοινό να συζητάει για το θέμα της», είπε η Πορτμαν, συμπληρώνοντας ότι η χρηματοδότηση του πρότζεκτ δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

«Σχεδόν κατέρρεε οικονομικά. Με πήραν τηλέφωνο ενώ βρισκόμουν στο αεροδρόμιο, ενώ έφευγα για δουλειά στη Νέα Υόρκη και μου είπαν ότι ”δεν μπορούμε να γυρίσουμε την ταινία γιατί έχουμε χάσει τη χρηματοδότηση”. Αποφάσισα να μην το αφήσω το πρότζεκτ, ο,τι και να γινοταν», δήλωσε η Πορτμαν.

Επιπλέον, η Πορτμαν μίλησε για τους γυναικείους ρόλους και τη σημασία να υπάρχουν περισσότεροι, ένα γεγονός που είναι ακόμα...πολύπλοκο.

«Ακόμα αισθάνομαι ότι είναι δύσκολο να βρεις καλούς ρόλους. Είχα πολλούς ρόλους τελευταία για τους οποίους αισθάνομαι πολύ υπερήφανη αλλά η αλήθεια είναι ότι περισσότερο ψάχνω εκείνους για τους οποίους θα μπορούσα να δουλέψω. Η τηλεόραση επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε ρόλους που δείχνουν τα διαφορετικά χρώματά τους, τις συμπεριφορές και να αισθάνονται περισσότερο ”ανθρώπινες”», καταλήγει η Πορτμαν.

Πηγή: Variety