Η μοναδική συμβουλή σε σχέση με τον ύπνο μας που λειτουργεί σαν να έχουμε κοιμηθεί 8 ώρες

... και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεκινήσουμε να την εφαρμόζουμε.
Beautiful young woman sleeping in the bed in the morning in her bedroom.
urbazon via Getty Images
Beautiful young woman sleeping in the bed in the morning in her bedroom.

Σύμφωνα με μια μελέτη που κυκλοφόρησε από τη Nuffield Health το 2022, το 74% των ενηλίκων αναφέρει κακή ποιότητα ύπνου. Αυτό πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πολλοί από εμάς ανταγωνιζόμαστε με φίλους και συναδέλφους για το ποιος είναι πιο κουρασμένος και καθώς το διαφαινόμενο άγχος της ζωής μας βαραίνει.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να κοιμόμαστε περίπου οκτώ ώρες τη νύχτα και το NHS προτείνει ακόμη και από επτά έως εννέα ώρες ύπνου τη νύχτα, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να εγγυηθεί ένα υγιές πρότυπο ύπνου.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep διαπίστωσε ότι, στην πραγματικότητα, οι οκτώ ώρες ύπνου δεν είναι αρκετές και αυτό στο οποίο θα πρέπει να βασιζόμαστε είναι η συνέπεια.

Το hack ύπνου που θα μπορούσε να είναι ένας ισχυρός παράγοντας για την εξασφάλιση μεγάλης διάρκειας ζωής

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ερευνητές στην Αυστραλία, την Αγγλία και την Αμερική, διαπίστωσε ότι ο ύπνος και το ξύπνημα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα είναι ένας ισχυρότερος παράγοντας για την εξασφάλιση μεγαλύτερης ζωής.

Προηγούμενη έρευνα είχε συνδέσει τον ανεπαρκή ύπνο με τον πρόωρο θάνατο, αλλά σύμφωνα με αυτή τη νέα έρευνα, ο ύπνος έξι ωρών τη νύχτα σε ένα κανονικό πρόγραμμα είναι πιθανό να είναι πιο υγιής από το να κοιμόμαστε οκτώ ώρες τη νύχτα σε ένα διάσπαρτο πρόγραμμα.

Αυτά είναι ελπιδοφόρα νέα για όσους από εμάς έχουμε πολυάσχολη ζωή και όσους από εμάς δεν έχουμε την τάση να κοιμόμαστε για ολόκληρες οκτώ ώρες: υπάρχει ακόμα τρόπος να έχουμε μια υγιή ζωή χωρίς να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το σκορ!

Ο Ματ Γουόκερ, νευροεπιστήμονας και διευθυντής του Κέντρου για την Επιστήμη του Ανθρώπινου Ύπνου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, είπε στο Sleep: «Όχι μόνο το πόσο κοιμάσαι, αλλά η κανονικότητα με την οποία κοιμάσαι έχει μπει τώρα στον χάρτη και έχει αναδειχτεί ως ίσως το πιο σημαντικό. πράγμα”.

Πώς να αποκτήσουμε καλύτερο ύπνο

Το NHS συνιστά εάν δυσκολευόμαστε σε θέματα ύπνου να δοκιμάσουμε τις ακόλουθες συμβουλές:

Να αποφύγουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές για μία ώρα πριν τον ύπνο

Να δοκιμάσουμε ενσυνειδητότητα για ύπνο

Να κοιμηθούμε σε ένα ήσυχο, σκοτεινό, δροσερό δωμάτιο

Αν δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε, ας σηκωθούμε κι ας κάνουμε κάτι χαλαρωτικό αντί να προσπαθήσουμε να κοιμηθούμε με το ζόρι.