Η Μπελούτσι γίνεται Κάλλας στο Ηρώδειο: Τελικές ημερομηνίες κι έναρξη προπώλησης

Οσα θέλετε να ξέρετε για το ντεμπούτο της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού στο αρχαίο θέατρο ερμηνεύοντας επιστολές κι αναμνήσεις της Μαρία Κάλλας.
Η Μόνινα Μπελούτσι ως Μαρία Κάλλας
Η Μόνινα Μπελούτσι ως Μαρία Κάλλας
«Λυκόφως»

Την προσθήκη μιας επιπλέον βραδιάς όσον αφορά στην εμφάνιση της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κι έτσι η απόλυτη ιταλίδα ντίβα θα πατήσει για πρώτη φορά τη σκηνή του αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020 ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας.

Μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχεται στο Ηρώδειο, λοιπόν, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.

Η αισθαντική ανάγνωση από την Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν.

Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ - σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas» - στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Η Μόνικα Μπελούτσι μεταμορφώνεται σε Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο
Η Μόνικα Μπελούτσι μεταμορφώνεται σε Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο
«Λυκόφως»

Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές σιωπηρές δοκιμασίες.

Η Μόνικα Μπελούτσι επιλέγει συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγάλης σοπράνο, Ελλάδα (Ηρώδειο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2020), για την έναρξη της διεθνούς περιοδείας της παράστασης. Μια μετάκληση που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Εισιτήρια για να παρακολουθήσετε το θεατρικό ντεμπούτο της Ιταλίδας σταρ στο https://www.ticketservices.gr/event/monica-bellucci-maria-callas

Η γοητευτική αυτοπροσωπογραφία της μεγαλύτερης φωνής του 20ου αιώνα κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίζεται η παράσταση θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Ανδρέα Παππά, με τίτλο «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Απομνημονεύματα».

Λίγα λόγια για την έκδοση:

Μια μέρα θα γράψω την αυτοβιογραφία μου, ώστε να φωτίσω καλύτερα τα γεγονότα. Έχουν ειπωθεί τόσα ψέματα για μένα. (Μαρία Κάλλας)

Χάρη σε αυτό το βιβλίο, που περιλαμβάνει επιστολές της Μαρίας Κάλλας, καθώς και τις δύο απόπειρές της να γράψει τα απομνημονεύματα της (το 1957 και το 1977), η ευχή της γίνεται εν πολλοίς πραγματικότητα.

Από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στη Νέα Υόρκη έως τα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής στην Αθήνα, από τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της όπερας έως την παγκόσμια αναγνώριση, τα «σκάνδαλα» και τις προσωπικές της δοκιμασίες, από την εξιδανικευμένη αγάπη της για τον σύζυγό της έως τον παθιασμένο έρωτά της για τον Ωνάση, έχουμε τη δυνατότητα πλέον να προσεγγίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο. Άλλοτε ξεδιπλώνεται μπροστά μας η Κάλλας-θρύλος, συχνά θύμα της μεγάλης της φήμης έως και τον πρόωρο θάνατό της, σε ηλικία 53 ετών, στη μοναξιά του παρισινού διαμερίσματός της.