Η οικογένεια του Άρμστρονγκ έλαβε 6 εκατ. για να μην καταγγείλει το νοσοκομείο που χειρουργήθηκε

Οι δυο γιοι του είχαν ήδη προχωρήσει σε καταγγελία για τη φαρμακευτική αγωγή που είχαν ακολουθήσει.
Associated Press

Το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων είχε καταβάλλει νοσοκομείο του Οχάιο στην οικογένεια του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι, προκειμένου να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι πέθανε από πιθανές επιπλοκές μετά από το χειρουργείο που έκανε. Ο Άρμστρονγκ υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς το 2012 καιπέθανε λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Αυγούστου.

Το ποσό μοιράστηκε συνολικά σε 10 συγγενείς του Άρμστρονγκ - τους δύο γιούς του, την αδερφή του, τον αδερφό του και τα έξι του εγγόνια - όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα που έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times. Η σύζυγός του τέθηκε εκτός αποζημίωσης.

Η αποζημίωση δόθηκε από το νοσοκομείο, για να μην αποκτήσει κακή φήμη, καθώς οι δυο γιοι του διασημότερου αστροναύτη είχαν προχωρήσει σε καταγγελία για τη φαρμακευτική αγωγή που είχαν ακολουθήσει.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της αποζημίωσης (5,2 εκατ. δολάρια) πήγε στους γιούς του Άρμστρονγκ με τα αδέρφια του να εισπράττουν από 250.000 δολάρια έκαστο και τα έξι εγγόνια του 24.000 δολάρια έκαστο.

Στις 20 Ιουλίου 1969, η σεληνάκατος Eagle της αποστολής Apollo 11 προσεληνώθηκε στην πετρώδη επιφάνεια του φεγγαριού. Αξέχαστα παραμένουν τα λόγια του αρχηγού της αποστολής, Νιλ Άρμστρονγκ: «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα».

Πηγή: Associated Press

Δημοφιλή