Η ολοκαίνουργια ροζ σαμπάνια του Μπραντ Πιτ κοστίζει 340 ευρώ το μπουκάλι

Η Fleur de Miraval θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 15 Οκτωβρίου.
Ο Μπραντ Πιτ κρατώντας την Fleur de Miraval rosé Champagne
Champagne Fleur de Miraval.
Ο Μπραντ Πιτ κρατώντας την Fleur de Miraval rosé Champagne

Μια ολοκαίνουργια ροζέ σαμπάνια έχει δημιουργηθεί από μια ελίτ οινιοποιών στην ομάδα των οποίων φιγουράρει και το όνομα του Μπραντ Πιτ.

Ο 58χρονος ηθοποιός έχει στενούς δεσμούς με το Chateau Miraval, όπου παντρεύτηκε το 2014 την Αντζελίνα Τζολί, ενώ φρόντισαν να το αγοράσουν μαζί με τους αμπελώνες του.

Ενα χρόνο αργότερα, ο Μπραντ Πιτ ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον οινοποιό Μαρκ Περάν για τη δημιουργία μίας νέας σαμπάνιας. Στην ομάδα τους προστέθηκε κι ο διάσημος παραγωγός του είδους, Ρόντολφ Πέτερς, ο οποίος χρησιμοποιεί τη μέθοδο «saignée» για τη δημιουργία ροζ σαμπάνιας.

«Η Fleur de Miraval (γιατί περί αυτής ο λόγος) είναι το αποκορύφωμα πέντε ετών δουλειάς, έρευνας και γευσιγνωσίας υπό το καθεστώς απορρήτου», ανέφερε ο Ρόντολφ Πέτερς. Η συγκεκριμένη ροζέ σαμπάνια που αποτελείται 75% από σαρντονέ and 25% νεαρό μείγμα πινό νουάρ κοστίζει 340 ευρώ το μπουκάλι και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 15 Οκτωβρίου.

«Είναι επίσης ένα μοναδικό κρασί, καθώς μόνο 20.000 μπουκάλια έχουν παραχθεί για την πρώτη έκδοση», πρόσθεσε ο Πέτερς.

«Αυτό το ”έργο” είναι, πρωτίστως, ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα, επειδή η παραγωγή εκλεκτών κρασιών είναι μια μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας», δήλωσε από την μεριά της η οικογένεια Περάν.

Ο Μπραντ Πιτ ασχολείται με αφοσίωση ως οινοποιός με τους Miraval και Fleur de Miraval. Είναι παθιασμένος με το κρασί και συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή κρασιών υπό το σήμα Miraval.

«Το «Miraval δεν είναι ένα ακόμα σελέμπριτι ποτό. Είναι το υπέροχο, εξαιρετικό δημιούργημα του κτήματος που ερωτεύτηκα. Του αμπελώνα που συνεχίζω να επενδύω για να το κάνω ένα από τα καλύτερα στην Προβηγκία. Για την σαμπάνια, συνεργάζομαι με την οικογένεια Περάν. Μία οικογένεια οινοποιητών πέντε γενεών. Δεν το κάνω από μόδα, δε θα μου περάσει. Εχω δεσμευτεί σε αυτή τη συνεργασία μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: Decanter