Η σύζυγος εκλιπόντα παίκτη των Dodgers παρολίγο να πεθάνει από «μουχλιασμένα» εμφύτευμα στήθους

Παρουσίασε έντονο πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητες φλεγμονές και σημάδια κατάθλιψης.
.
.
Instagram

Η Μελίσσα Λίμα, σύζυγος του εκλιπόντα παίκτη των Dodgers, Ζόσε Λίμα, αντιμετώπιζε σοβαρούς πόνους σε όλο το σώμα για περίπου μια δεκαετία και εμφάνισε αυτοάνοσο, οπότε αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα εμφυτεύματα από το στήθος και τότε έμαθε την τρομακτική αλήθεια, ότι ένα από αυτά είχε εμφανίσει μούχλα.

Η Λίμα είχε είχε κάνει αυξητική στήθους το 2002 και έκτοτε δεν είχε αλλάξει ποτέ τα εμφυτεύματα. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2010, παρουσίασε έντονο πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητες φλεγμονές και σημάδια κατάθλιψης.

Μιλώντας στο Buzzfeed, η Λίμα είπε ότι μετά από λίγο καιρό διαγνώστηκε με την νόσο του Χασιμότο, μια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει τον θυρεοειδή. Συγκεκριμένα, δεν αναγνωρίζει τα κύτταρα του θυρεοειδή αδένα ως δικά του, τους επιτίθεται και σταδιακά τα καταστρέφει, οδηγώντας τελικά σε υπο-θυρεοειδισμό.

Έτσι, ξεκίνησε να λαμβάνει μια σειρά από θεραπείες, δίχως να δει όμως το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, το 2020 αποφάσισε να αφαιρέσει τα εμφυτεύματα από το στήθος της για άλλους λόγους, όμως τότε ήρθε αντιμέτωπη με μια σοκαριστική ανακάλυψη. Ο γιατρός ανακάλυψε πως το ένα εμφύτευμα είχε πιάσει μούχλα, κάτι που δημιούργησε την περιπέτεια της υγείας της από το 2010.

Όπως ανέφερε η Λίμα, τα εμφυτεύματα στήθους πρέπει να αλλάζονται κάθε δέκα χρόνια περίπου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης και λοίμωξης. Χαρακτηριστικά, μέσα σε μια πενταετία ενδέχεται οι πιθανότητες να αγγίξουν το 20% από την στιγμή που θα έπρεπε να αλλαχθεί κανονικά το εμφύτευμα.

Η ίδια λοιπόν, δεν γνώριζε κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να μην έχει ασχοληθεί ποτέ και να υποπτευθεί ότι οι έντονοι πόνοι μπορεί να οφείλοταν σε κάτι άλλο.
«Αυτά τα πράγματα ήταν τόσο κοντά στο να με σκοτώσουν», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Instagram και πρόσθεσε πως «είχα φτάσει στο σημείο, όπου δεν σηκωνόμουν καν από το κρεβάτι».

«Πρέπει ακόμα να παίρνω φάρμακα για το Χασιμότο και έχω πόνο στις αρθρώσεις στους γοφούς μου», είπε στο Buzzfeed, αναφέροντας ότι κατά 90% έχει επιστρέψει στη φυσιολογική της ζωή.

«Πέρα από αυτό, είμαι χαρούμενη, υγιής και το πιο σημαντικό, εξαιρετικά τυχερή που έγινα ο εαυτός μου».