Η Tesla βάζει τέλος στα βιντεοπαιχνίδια εν ώρα οδήγησης

Η εφαρμογή «Passenger Play» θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή μας.
Ο Βινς Πάτον, νέος ιδιοκτήτης Tesla, δείχνει στις 8 Δεκεμβρίου 2021, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια στην κονσόλα του οχήματος ενώ οδηγεί. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν επίσημη έρευνα μετά από καταγγελία ότι τα οχήματα της Tesla επιτρέπουν στους οδηγούς να παίζουν βιντεοπαιχνίδια στην κεντρική οθόνη αφής ενώ οδηγούν.
Ο Βινς Πάτον, νέος ιδιοκτήτης Tesla, δείχνει στις 8 Δεκεμβρίου 2021, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια στην κονσόλα του οχήματος ενώ οδηγεί.
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν επίσημη έρευνα μετά από καταγγελία ότι τα οχήματα της Tesla επιτρέπουν στους οδηγούς να παίζουν βιντεοπαιχνίδια στην κεντρική οθόνη αφής ενώ οδηγούν.
via Associated Press

Κάτω από την πίεση των ρυθμιστικών αρχών ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών η Tesla συμφώνησε να βάλει τέλος στα βιντεοπαιχνίδια στην κεντρική κονσόλα του οχήματος εν ώρα οδήγησης.

Η Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Δρόμων (National Highway Traffic Safety Administration) δήλωσε ότι η εταιρεία θα κάνει αναβάθμιση λογισμικού μέσω του διαδικτύου, ώστε η λειτουργία που ονομάζεται «Passenger Play» να κλειδώνεται εν ώρα οδήγησης.

Η απόφαση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της NHTSA ότι ξεκινάει επίσημη έρευνα μετά από καταγγελία ότι τα οχήματα της Tesla επιτρέπουν στους οδηγούς να παίζουν βιντεοπαιχνίδια στην κεντρική κονσόλα ενώ οδηγούν.

«Ο Νόμος για την Ασφάλεια Οχημάτων απαγορεύει στους κατασκευαστές να πωλούν ελαττωματικά οχήματα που ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών που αποσπούν την προσοχή των οδηγών από την ασφαλή οδήγηση», ανέφερε η δήλωση της NHTSA.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Δρόμων των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ότι η εφαρμογή «Passenger Play» θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Δημοφιλή