Η Τζούντι Ντεντς υπερασπίζεται τον καλό της φίλο Σπέισι

«Μην τον απολύετε από ταινίες και άλλα κινηματογραφικά πρότζεκτ»

Δεν είναι όλοι εναντίον του Κέβιν Σπέισι. Η Τζούντι Ντεντς υπερασπίστηκε τον καλό της φίλο, Σπέισι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία, την Τρίτη.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, ηθοποιοί και παραγωγοί κατηγόρησαν τον Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση και ανάρμοστη συμπεριφορά στο πλατό. Η Ντεντς δήλωσε ότι ο ηθοποιός ήταν «ανεκτίμητη παρηγοριά» στη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας που οι δυο τους συμμετείχαν, όταν ο άντρας της πέθανε.

«Με έκανε να χαμογελάσω και να προχωρήσω στη ζωή μου». Όταν τη ρώτησαν για τις κατηγορίες εναντίον του Σπέισι, η Ντεντς είπε ότι «δεν γνώριζε τις συνέπειες που είχαν οι πράξεις του. «Δεν εγκρίνω καθόλου το γεγονός ότι- ο,τιδήποτε και αν έχει κάνει-αρχίζουν να τον απολύουν από ταινίες και άλλα κινηματογραφικά πρότζεκτ».

Και συνέχισε: «Θα το κάνουμε αυτό συνέχεια τα επόμενα χρόνια; Θα απομακρύνουμε για πάντα οποιονδήποτε έχει ανάρμοστη συμπεριφορά ή έχει παρανομήσει ή έπραξε αδίκημα; Θα τους εξωθούμε από την ιστορία μας; Δεν ξέρω...».

Λίγο μετά τις πρώτες κατηγορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα, ο Σπέισι αντικαταστήθηκε από τον Κρίστοφερ Πλάμερ στην ταινία «All The Money In The World».

«Παρ’όλα αυτά είναι και ήταν ένας εκπληκτικός ηθοποιός. Δεν μπορώ να φανταστώ τι κάνει τώρα. Και είναι καλός φίλος», είπε η Ντεντς.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.