Αυτή είναι η τρίτη γυναίκα που κατηγορεί τον Κάβανο: Ηταν παρών σε ομαδικούς βιασμούς

|
Michael Avenatti twitter

Η εικονιζόμενη είναι η Τζούλι Σβέτνικ και είναι η τρίτη κατά σειρά γυναίκα που κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση τον εκλεκτό του Τραμπ για τη θέση του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μπρετ Κάβανο.

Η φωτογραφία της Σβέτνικ δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο της, Μάικλ Αβενάτι, ο οποίος τυχαίνει να είναι και δικηγόρος της Στόρμι Ντάνιελς, σύμφωνα με τη huffingtonpost.com.

«Εκπροσωπώ μια γυναίκα με αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον δικαστή Κάβανο και τον κολλητό του φίλο, Μάρκ Τζατζ. Θα ζητήσουμε να καταθέσει τη μαρτυρία στην επιτροπή και θα ζητήσουμε επίσης από τον δικαστή και από άλλους να κληθούν να καταθέσουν. Η υποψηφιότητα του πρέπει να αποσυρθεί» δήλωσε ο Αβενάτι.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η Τζούλι Σβέτνικ θα καταθέσει ότι στη Ουάσιγκτον, τη δεκαετία του 80, ο Μπρετ Κάβανο, ο Μαρκ Τζατζ και άλλοι συμμετείχαν σε μια παρέα, όπου πλησίαζαν γυναίκες με σκοπό να τις μεθύσουν και στη συνέχεια να τις βιάσουν ομαδικά. Όπως είπε ο Αβενάτι, υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που θα επιβεβαιώσουν αυτά τα γεγονότα και καθένας από αυτούς πρέπει να κληθεί να καταθέσει δημόσια. Μάλιστα, προτείνει ότι ο Κάβανο θα πρέπει να απαντήσει στη Γερουσία για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ως τώρα ποια ήταν ακριβώς η συμμετοχή του Κάβανο στις δραστηριότητες της παρέας.

Όπως αναμένεται να καταθέσει η Σβέτνικ, «ο Μπρετ Κάναβο κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στα πάρτι και μετείχε σε καταχρηστική και σωματική συμπεριφορά προς τα κορίτσια, που τα πίεζε χωρίς τη συγκατάθεσή τους» και ότι «προσπαθούσε να αφαιρέσει ή να σηκώσει τα ρούχα τους για να αποκαλύψει ιδιωτικά μέρη του σώματός τους».

Οι νέες κατηγορίες αναμένεται να βυθίσουν στην αβεβαιότητα την υποψηφιότητα του συντηρητικού δικαστή, ο οποίος μιλώντας στο Fox News, με τη γυναίκα του στο πλευρό του, επιχείρησε να αναστρέψει το αρνητικό εις βάρος του κλίμα τονίζοντας ότι ήταν παρθένος κατά το χρονικό διάστημα που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

REUTERS

Μία δεύτερη γυναίκα, η Ντέμπορα Ραμίρεζ κατήγγειλε επίσης την άσεμνη συμπεριφορά του δικαστή, όταν ήταν ακόμη πρωτοετής φοιτητής στο Γέιλ.