Η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές το χρόνο και δεν θα πιστεύετε γιατί

Τα πραγματικά της γενέθλια είναι στις 23 Απριλίου.
ASSOCIATED PRESS

Και ποιος δεν θα ήθελε να γιορτάζει δύο φορές τον χρόνο τα γενέθλιά του; Δεν έχει ωστόσο ο καθένας αυτήν την δυνατότητα γιατί αυτό το προνόμιο το έχει αποκλειστικά η βασίλισσα Ελισάβετ.

Καλά διαβάσετε. Η 93χρονη μονάρχης γιορτάζει τα πραγματικά της γενέθλια στις 21 Απριλίου αλλά και τα επίσημα γενέθλιά της το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου στο «Trooping The Colour».

Αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος; Ο καιρός.

Αν τα πραγματικά γενέθλια ενός σημαντικού προσώπου δεν πέφτει ημερολογιακά σε καλοκαιρινό μήνα αλλά τον χειμώνα, τότε τα γιορτάζουν ξανά στο «Trooping The Colour» το καλοκαίρι.

Η παράδοση ξεκίνησε το 1748 με τον Γεώργιο τον Β ’, ο οποίος γεννήθηκε τον Νοέμβριο. Αντί να διακινδυνεύσει οι υπήκοοι του να αρρωστήσουν λόγω του κακού καιρού, συνδύασε τον εορτασμό των γενεθλίων του με την ετήσια ανοιξιάτικη παρέλαση γνωστή ως Trooping the Colour.

Ενώ η Βασίλισσα γιορτάζει τα πραγματικά της γενέθλια τον Απρίλιο, ιδιωτικά, η περίσταση επισημαίνεται δημοσίως με τιμητικούς πυροβολισμούς, στο κεντρικό Λονδίνο το μεσημέρι.

Αλλά φέτος, οι βρετανοί μπόρεσαν να δουν την μονάρχη στα πραγματικά της γενέθλια καθώς έπεσαν με την Κυριακή του Πάσχα. Η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ παρακολούθησε την παραδοσιακή εκκλησιαστική υπηρεσία στο Windsor, με μέλη της οικογένειας.

Στα επίσημα γενέθλιά της τον Ιούνιο, που παραδοσιακά πέφτει στο δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, η Αυτού Μεγαλειότητα εμφανίζεται με διάφορα μέλη της οικογένειας, στην ετήσια παρέλαση του Trooping the Colour.

Η τελετή είναι γεμάτη από παράδοση και περιλαμβάνει μια στρατιωτική παρέλαση και την ευκαιρία για τη βασίλισσα να επιθεωρήσει τα προσωπικά της στρατεύματα. Συμμετέχουν περισσότεροι από 1.400 αξιωματικοί καθώς και 200 ​​άλογα και πάνω από 400 μουσικοί από δέκα συγκροτήματα.

Στο παρελθόν, μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, του Πρίγκηπα Καρόλου και της Πριγκίπισσας Άννας, συμμετείχαν στην τελετή με άλογο.

Πηγή: Hello Magazine