Η βιομηχανική ιστορία της Αθήνας γίνεται πρωτότυπη καλοκαιρινή δράση

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλη την οικογένεια.
Τεχνόπολη - Skywalk
Τεχνόπολη - Skywalk

Υπαίθρια εικαστικά εργαστήρια στην αυλή του εργοστασίου, βόλτες γεμάτες εκπλήξεις στο Μουσείο με σακίδιο, και καλοκαιρινή κατασκήνωση στην Τεχνόπολη είναι, μεταξύ άλλων, οι προτάσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια όπως διαμορφώθηκαν για το καλοκαίρι στους ανοιχτούς χώρους της Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από την ομάδα του Μουσείου.

Τα παιδιά από 3 ετών μαζί με τους συνοδούς τους έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο που έδινε φως και ενέργεια στην πρωτεύουσα για πάνω από 130 χρόνια, με διασκεδαστικό τρόπο. Θα γνωρίσουν επίσης το μουσείο μέσα από μια εναλλακτική διαδραστική διαδρομή που κάνει τη γνώση… παιχνιδάκι και θα συμμετάσχουν σε καλοκαιρινές δραστηριότητες. Αναλυτικά:

Στην αυλή του εργοστασίου

Και φέτος, τα υπαίθρια εικαστικά εργαστήρια επιστρέφουν «Στην αυλή του εργοστασίου» προσκαλώντας τα παιδιά 3-9 ετών να έρθουν σε επαφή με τεχνικές και υλικά, φτιάχνοντας απίθανες κατασκευές. Έτσι, την Κυριακή 13 Ιουνίου, μαθαίνουν τα πάντα για το νερό και τη χρησιμότητά του στο παλιό εργοστάσιο και την πόλη, δημιουργώντας την πιο καλοκαιρινή μπλε κατασκευή!

Πληροφορίες
Κυριακή 13 Ιουνίου, ώρες: 11:00 & 12:00
Κόστος: 5€ /Meeting point: Meeting point: Industrial Gas Museum Shop

Μια βόλτα στο Μουσείο... με σακίδιο

Οι επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξατομικευμένη περιήγηση που αγαπήθηκε εξαρχής από μικρούς και μεγάλους και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών. Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή τη βιομηχανική μας κληρονομιά μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι. Ιδιαίτερα, τις Κυριακές 13 και 20 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά της διαδραστικής διαδρομής από τους ανθρώπους του μουσείου που θα βρίσκονται στους μουσειακούς χώρους από τις 11.30 έως τις 13.30 για να διευκολύνουν την περιήγηση.

Πληροφορίες

Κόστος δανεισμού: 3 ευρώ/ σακίδιο*
Η διαδρομή διατίθεται κάθε μέρα, στο ωράριο λειτουργίας του μουσείου.
Extra tip: Τις Κυριακές 13 και 20 Ιουνίου, ώρες 11:30-13:30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο προς διευκόλυνση του κοινού.

*Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Industrial Gas Museum Shop ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει πάλι εκεί αφού ολοκληρώσει τη διαδρομή του στο μουσείο.

Summer Camp στην Τεχνόπολη

Από το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου δε θα μπορούσε να λείπει το πιο Summer Camp της πόλης που έρχεται για 8η χρονιά στην Τεχνόπολη. Από τις 28 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου, τα παιδιά 6-11 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σούπερ καλοκαιρινές ψυχαγωγικές δραστηριότητες με πολύ παιχνίδι, πολύ Αθήνα και πολύ μυστήριο… Stay tuned!

Πρωτόκολλα ασφαλείας

*Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με προτεραιότητα την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, σχεδιάζουν δραστηριότητες τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε κτίρια και υπαίθριους χώρους που πληρούν τις υγειονομικές οδηγίες, ενώ προσφέρεται ατομικό kit γραφικής ύλης και υλικών για τα εργαστήρια. Απαραίτητη η χρήση μάσκας για παιδιά από 3 ετών και η τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων.

**Όλες οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ. 213-0109325, καθημερινά 11.00-17.00

Ανακάλυψε ακόμα…

-Tην πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή και γνώρισε την ιστορία του παλιού εργοστασίου μέσα από το μαγικό κόσμο των αισθήσεων.

-Το Industrial Gas Museum Shop στο Νέο Υδαταέριο όπου θα βρεις έργα Ελλήνων σχεδιαστών, διακοσμητικά, πρωτότυπα δώρα, αναμνηστικά και εκδόσεις για μικρούς και μεγάλους.

-Το Technopolis Café στο Παλαιό Υδαταέριο όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου καθώς κι ένα ελαφρύ σνακ ή ένα πλούσιο γεύμα.

-Την ανακαινισμένη, υπερσύγχρονη και απόλυτα ασφαλή παιδική χαρά της Τεχνόπολης για ατέλειωτο παιχνίδι ακριβώς δίπλα στο Technopolis Café.

-Το Skywalk, έναν υπερσύγχρονο χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας που υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία… στον αέρα.

-Το Gym Park που σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τη συναρπαστική εμπειρία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο.

-Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τεχνόπολης και του INNOVATHENS.

Πληροφορίες:
Θερινό ωράριο λειτουργίας ΒΜΦ:
Τρίτη-Κυριακή: 10.00-18.00 (τελ. είσοδος: 17.00)
Δευτέρα: Κλειστά
www.gasmuseum.gr