Ευρωεκλογές-Τελικά αποτελέσματα: 28,3% η ΝΔ, η Ελληνική Λύση πέρασε το ΚΚΕ, στο ΕΚ η Λατινοπούλου

Αναλυτικά τα ποσοστά και οι έδρες των οκτώ κομμάτων που κερδίζουν έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ποιο εκλέγονται ευρωβουλευτές. Πρωταγωνιστής και διαμορφωτής η αποχή του 58,61%.
Ποσοστά κομμάτων και κατανομή εδρών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βάσει των τελικών αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών
Ποσοστά κομμάτων και κατανομή εδρών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βάσει των τελικών αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών
ΥΠΕΣ

Βασικός διαμορφωτής του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα αναδείχθηκε η αποχή με το 58,61% των εκλογέων να μην προσέρχεται στην κάλπη.

Η ΝΔ, βάσει των τελικών αποτελεσμάτων, κατέγραψε σοβαρές απώλειες αν και προηγείται με 28,31% κερδίζοντας 7 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει 4 ευρωβουλευτές έχοντας συγκεντρώσει ποσοστό 14,92% ενώ τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 12,79 κερδίζει 3 έδρες στην Ευρωβουλή.

Η Ελληνική Λύση, κατάφερε έστω και οριακά να ξεπεράσει το ΚΚΕ συγκεντρώνοντας 9,3% έναντι 9,25% αλλά και τα δύο κόμματα εκλέγουν 2 ευρωβουλευτές.

Έπονται άλλα τρία κόμματα που στέλνουν στο ΕΚ από έναν βουλευτή: Νίκη (4,37%), Πλεύση Ελευθερίας (3,4%), Φωνή Λογικής - Λατινοπούλου (3.04%).

Δεν εκλέγουν ευρωβουλευτές τα κόμματα: ΜέΡΑ25 (2,54%), Νέα Αριστερά (2,45%), (Δημοκράτες 1,45%), Πατριώτες (1,41%), Κόσμος (1,08%).

Οι 21 που εκλέγονται ευρωβουλευτές

ΝΔ

-Γιώργος Αυτιάς

-Βαγγέλης Μεϊμαράκης

-Φρέντης Μπελέρης

-Ελίζα Βοζέμπεργκ

-Μανώλης Κεφαλογιάννης

-Ελεονώρα Μελέτη

-Δημήτρης Τσιόδρας

ΣΥΡΙΖΑ

-Κώστας Αρβανίτης

-Νίκος Φαραντούρης

-Νίκος Παππάς

-Έλενα Κουντουρά

ΠΑΣΟΚ

-Νίκος Παπανδρέου

-Γιάννης Μανιάτης

-Αθανάσιος (Σάκης) Αρναούτογλου

Ελληνική Λύση

-Φράγκος Εμανουήλ

-Γαλάτω Αλεξανδράκη

ΚΚΕ

-Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος

-Κωνσταντίνος Παπαδάκης

Νίκη

Νίκος Αναδιώτης

Πλεύση Ελευθερίας

Μαρία Ζαχαριά

Φωνή Λογικής

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Δημοφιλή