Κρήτη: Έκλεψαν βάρκα, ανέβασαν story στο Instagram και στήθηκε επιχείρηση για να βρεθούν

Κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού.
.
.
ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Ήταν αγνοούμενοι, βρέθηκαν κατόπιν επιχείρησης των αρχών και τώρα είναι αντιμέτωποι με τη «διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού»: Ο λόγος για τους δύο νεαρούς στην Κρήτη, οι οποίοι βγήκαν στα ανοιχτά με κλεμμένη βάρκα και ανέβασαν story στο Instagram.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού: «Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για αγνοούμενη λέμβο με επιβαίνοντες έναν 23χρονο ημεδαπό και έναν 23χρονο αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ανάληψης Ηρακλείου και ν. Δία».

«Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρωινές ώρες σήμερα, η λέμβος εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητη, βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ηρακλείου, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, από όπου διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ιατρικό έλεγχο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού κατά των υπαιτίων».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Cretalive, πρόκειται για δύο νεαρούς 23 ετών, έναν από τη Σλοβενία κια έναν από την Ελλάδα. Ο ένας δουλεύει σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου και ο άλλος σε επιχείρηση με σκάφη και είδη θαλάσσης. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τα σκάφη μετέβη στο Α.Τ Χερσονήσου και κατήγγειλε την κλοπή κάνοντας μήνυση κατά αγνώστων. Το βράδυ, όπως αναφέρεται, ανέβασαν story στο Instagram, όπου έλεγαν «κλέψαμε μια βάρκα» και δείχνοντας με βελάκι προς τα πού κατευθύνονταν.

Ακολούθως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή τους, καθώς είχαν χαθεί. Εν τέλει βρέθηκαν σώοι.

Δημοφιλή