«Εκτός από τον πατριό μου με βίασαν άλλοι δύο»: Σοκαριστική μαρτυρία ανηλίκου στο Ηράκλειο

Κατέθεσε 14χρονος που μαζί με τα αδέλφια του υπέστησαν κακοποίηση από τον σύντροφο της μητέρας τους.
Blurred sad boy leaning open hand against glass door.
Blurred sad boy leaning open hand against glass door.
RinoCdZ via Getty Images

Σοκαριστική είναι η κατάθεση στην ανακρίτρια Ηρακλείου από 14χρονο που, μαζί με τα αδέλφια του, υπέστησαν κακοποίησε από τον 52χρονο Σύρο σύντροφο της μητέρας του: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Cretalive, o ανήλικος κατέθεσε πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και από δύο άλλους άνδρες.

Ο ανήλικος, σύμφωνα το δημοσίευμα, έδωσε την κατάθεση στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου παρουσία παιδοψυχιάτρου και κατήγγειλε ότι την πρώτη φορά, ένας άντρας που διαμένει στο ίδιο χωριό και δούλευε με τον «πατριό» του, τον άρπαξε από το χέρι ενώ έκανε ποδήλατο έξω από την εκκλησία και πίσω από το ναό τον κακοποίησε.

Όπως είπε ο 14χρονος το περιστατικό έγινε όταν πήγαινε στην Α Γυμνασίου (τώρα φοιτά στη Β τάξη) και ενώ προσπάθησε να φύγει αυτό δεν κατέστη εφικτό γιατί ο άντρας τον κρατούσε με μεγάλη δύναμη. Μάλιστα,ο ανήλικος κατέθεσε ότι γνωρίζει ότι αυτός ο άντρας είναι στη φυλακή καθώς είχε κακοποιήσει και ένα άλλο παιδί, περιστατικό το οποίο είχε καταγγελθεί με αποτέλεσμα εκείνος να είναι προφυλακισμένος. Το παιδί κατά την δια εξέταση αναφέρει, ότι όταν ήταν στην ΣΤ τάξη του δημοτικού, ένας άλλος άντρας, ξένης εθνικότητας, επίσης το κακοποίησε σεξουαλικά. Όπως κατέθεσε το παιδί, με τη βία τον πήγε στο σπίτι του και εκεί προχώρησε σε ασελγείς πράξεις. Πρόσθεσε δε ότι απ΄όσο γνωρίζει ο άντρας αυτός μένει πλέον στη Γερμανία.

Σημειώνεται πως ο πατέρας των παιδιών ζητά να αναλάβει την επιμέλειά τους. Ο ίδιος είχε χωρίσει με τη μητέρα τους πριν από χρόνια και διέμενε σε άλλη περιοχή.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία 24χρονου ΑμΕΑ που είχε βιώσει σεξουαλική κακοποίηση από τον 52χρονο επί σειρά ετών. Όπως κατέθεσε ο 14χρονος, όλα άρχισαν όταν πήγαινε στην έκτη δημοτικού και περιέγραψε πως ο Σύρος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε στο κρεβάτι. Ερωτηθείς για βίντεο - το οποίο αποτελεί κομβικό στοιχείο της δικογραφίας και αδιάψευστος μάρτυρας των όσων συνέβησαν - απάντησε ότι το τράβηξε με τον κινητό του και το έστειλε στον αδερφό του (τον 24χρονο που φοιτά σε ειδικό σχολείο).\

«Ο αδερφός μου με παρακάλεσε για να έχει το βίντεο, δεν ξέρω τι ήθελε να το κάνει και εγώ του το έστειλα πριν μία εβδομάδα» (σ.σ πριν από τη σύλληψη), φέρεται να είπε στους αστυνομικούς και ερωτηθείς αν ήξερε ο αδερφός του τί συνέβαινε απάντησε: «Μας είχε ακούσει από το παραθυράκι που είναι στη σκάλα, είχε ακούσει βήματα και άλλες φορές και το κατάλαβε, πρώτα εκείνος το έμαθε και μετά η μάνα μου». Σε σχετική ερώτηση για το πότε και πως το είχε μάθει η μητέρα του, ο 14χρονος φέρεται να απάντησε στους αστυνομικούς «νομίζω μας είχε δει».

Ο 24χρονος που φοιτά στο ειδικό σχολείο ήταν εκείνος που είχε καταλάβει ότι ο 52χρονος «πείραζε» και τον μικρό του αδερφό. Υπέδειξε στον 14χρονο να καταγράψει στο κινητό του τις αρρωστημένες πράξεις στις οποίες τον υπέβαλε ο 52χρονος και να του το στείλει και έκανε σχετική αναφορά και στην ψυχολόγο, η οποία κατόπιν κινήθηκε αρμοδίως. Μάλιστα, ο 24χρονος που ζει στο ισόγειο με τον 26χρονο αδερφό του, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ο 50χρονος κακοποιούσε και τον ίδιο από 17 ετών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι κακοποιούσε και το μεγαλύτερο αδερφό τους, ενώ τραγική είναι η αναφορά του πως θεωρεί ότι η μητέρα τους είχε γνώση για την κακοποίηση και των τριών.

Τα στοιχεία του 52χρονου έχουν δοθεί στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη: Πρόκειται για τον (επ.) HUSEIN (ον.) KALED του HASAN και της SUZAN που γεννήθηκε το 1970 στη Συρία.