Ελεύθεροι οι γονείς κοριτσιού που πέθανε εντός εγκαταλελειμμένου οχήματος σε καταυλισμό Ρομά

Πρόκειται για την οκτάχρονη, που πριν τρεις μέρες εντοπίστηκε νεκρή σε καταυλισμό των Ρομά, στο Χαλάνδρι.
Boston Globe via Getty Images

Αφού απολογήθηκαν στον ανακριτή για την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι γονείς της οκτάχρονης, που πριν τρεις μέρες εντοπίστηκε νεκρή, μέσα σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο σε καταυλισμό των Ρομά, στο Χαλάνδρι, .

Οι γονείς της οκτάχρονης κρίθηκαν ελεύθεροι με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι όρισαν για τον πατέρα και τη μητέρα τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, με τη διαφορά ότι η γυναίκα υποχρεωτικά, θα εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Το παιδί είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του σε εγκαταλελειμμένο όχημα, που ανήκε στον παππού του, από τους γονείς του και κατοίκους του καταυλισμού που το αναζητούσαν. Το αυτοκίνητο ήταν επί χρόνια εγκαταλειμμένο και δεν είχε πόμολα στις πόρτες. Έτσι όταν εντόπισαν το κοριτσάκι έσπασαν το τζάμι για να το βγάλουν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος, που εκτιμάται ότι επήλθε από θερμοπληξία.

Σε δηλώσεις της, η συνήγορος των γονέων της οκτάχρονης, Γιάννα Παναγοπούλου, αναφέρθηκε σε «μία τραγωδία» που βιώνουν οι εντολείς της και τόνισε πως η μητέρα δεν είχε καταλάβει ότι έλειπε η κόρη της, καθώς ήταν εντός του σπιτιού και μαγείρευε και πως όταν βγήκε να την φωνάξει για να φάει διαπίστωσε πως το παιδί δεν ήταν πουθενά.