Ηλεία: Ιερέας χωρίζει την Πρεσβυτέρα γιατί ασχολείται με ταρώ και μελλοντολογία

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 16χρονος γιος του ζευγαριού στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Διαζύγιο από την Πρεσβυτέρα αποφάσισε να πάρει ένας ιερέας από τον Πύργο εξαιτίας του εθισμού της με τα ταρώ και την Μελλοντολογία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 16χρονος γιος του ζευγαριού στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια όταν η 50χρονη μητέρα του και Πρεσβυτέρα άρχισε να συναναστρέφεται με μια συγκεκριμένη γυναίκα του χωριού που έριχνε χαρτιά, έλεγε πως ήταν Μελλοντολόγος και ασχολείτο με την Κηρομαντεία.

Ο 57χρονος παπάς εξοργισμένος αντέδρασε και προσπάθησε να αποτρέψει την Πρεσβυτέρα από αυτή την ενασχόληση χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια προχτές να φύγει από το σπίτι τους και να διαμηνύει παντού πως δεν θέλει να παραμείνει σε αυτό το γάμο, παρόλο που κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές για Ιερέα.

Τι αναφέρει ο Ιερέας

«Η καταφυγή μας σε «μελλοντολόγους» αποτελεί δείγμα απιστίας στο Θεό.

Ο πιστός εμπιστεύεται όλη τη ζωή του στα χέρια του Θεού και καταφεύγει πάντοτε σ’ Αυτόν ζητώντας τη θεία πρόνοια. Αυτή η πίστη του δίνει κουράγιο στις δυσκολίες και τις περισσότερες φορές ελκύει τη βοήθεια του Θεού.

Ο απόστολος Παύλος (Γαλ. 5, 20) απαγορεύει τη μαγεία την οποία ονομάζει φαρμακεία.

Μόνο άνθρωπος άγιος, φωτισμένος από το Θεό, μπορεί αν φωτίζεται και αν αποκαλύπτει το μέλλον. Οι άγιοι του Θεού δεν παίρνουν χρήματα, όταν προφητεύουν. Αυτοί με τις προοράσεις τους βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν το δρόμο της σωτηρίας.

Οι αστρολόγοι, τα μέντιουμ, οι καφεμάντεις, οι χαρτομάντεις και οι χρήστες ταρό, εργάζονται με την έμπνευση πονηρών πνευμάτων. Ο Θεός δεν είναι τόσο μικρός, που στον καφέ ή στα χαρτιά να φανερώνει το θέλημά Του. Ούτε εξαναγκάζεται να φανερώσει το θέλημά Του, όποτε το θέλει ο καθένας».

Δημοφιλή