Ενοπλες Δυνάμεις Ισραήλ: Άλλοι τρεις όμηροι νεκροί - αυτή τη φορά είναι άνδρες

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται με τους Ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς. Τα πτώματα βρέθηκαν τη νύχτα στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με το CNN. Μεταξύ αυτών ο σύντροφος της Σάνι Λουκ.
Οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι που βρέθηκαν νεκροί στην Τζαμαλίγια, στη βόρεια Γάζα, στις 23 Μαίου 2024.
Οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι που βρέθηκαν νεκροί στην Τζαμαλίγια, στη βόρεια Γάζα, στις 23 Μαίου 2024.
https://x.com/IsraelinGreece/status/1793922905203494939

Τα πτώματα ακόμα τριών ομήρων που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου βρέθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Γάζα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, την ώρα που το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών ετοιμάζεται να εκδώσει απόφαση για το εάν το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις και να αποσυρθεί από τον θύλακα.

Τα πτώματα των Χανάν Γιαμπλόνκα (Hanan Yablonka), Μισέλ Νίσενμπαουμ (Michel Nisenbaum) και Ορίον Χερνάντεζ (Orion Hernandez) έχουν βρεθεί και οι οικογένειές τους έχουν ειδοποιηθεί, καθώς οι Ενοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωση ότι και οι τρεις σκοτώθηκαν την ημέρα της επίθεσης, στη διασταύρωση Μεφαλσίμ και τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Ποιοί είναι οι τρεις νεκροί όμηροι που βρέθηκαν στις 23 Μαϊου 2024

Η ομάδα που εκπροσωπεί τις οικογένειες των ομήρων είπε ότι τα τρία πτώματα που βρέθηκαν τη νύχτα έχουν ήδη επιστραφεί στις οικογένειές τους για ταφή.

Ο Νίσενμπάουμ, 59 ετών, ήταν Βραζιλιάνο-Ισραηλινός από τη νότια πόλη Σντερότ. Τον πήραν όμηρο όταν πήγε να σώσει την 4χρονη εγγονή του.

Ο Χερνάντεζ, 30 ετών, ήταν Γαλλομεξικανός πολίτης που πήγε στο μουσικό φεστιβάλ Nova, μαζί με την σύντροφό του Σάνι Λουκ (Shani Louk). Το σώμα της Λουκ ήταν ένα από αυτά που βρήκε ο στρατός πριν από σχεδόν μια εβδομάδα.

Ο 42χρονος Γιαμπλόνκα, πατέρας δύο παιδιών, κατέληξε επίσης όμηρος από το μουσικό φεστιβάλ. Η οικογένεια του Γιαμπλόνκα δεν είχε νέα του για σχεδόν δύο μήνες μετά τη σύλληψή του, χωρίς να γνωρίζει αν ήταν ζωντανός ή νεκρός.

Η ανακοίνωση έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα, αφότου ο στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε τα πτώματα άλλων τριών Ισραηλινών ομήρων που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους, κυρίως πολίτες, και απήγαγαν περίπου 250 άλλους στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Περίπου οι μισοί από αυτούς τους ομήρους έχουν έκτοτε απελευθερωθεί, οι περισσότεροι σε ανταλλαγές για Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας τον Νοέμβριο του 2023.

Το Ισραήλ λέει ότι περίπου 100 όμηροι εξακολουθούν να είναι αιχμάλωτοι στη Γάζα, μαζί με τα πτώματα περίπου 30 ακόμη ανθρώπων.

Εντός ωρών απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου με στόχο την άσκσης πίεσης στο Ισραήλ

Το Ισραήλ αναμένει επίσης απόφαση το απόγευμα της Παρασκευής από το Διεθνές Δικαστήριο να αποφασίσει σχετικά με μια επείγουσα προσφυγή της Νότιας Αφρικής, που ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει το Ισραήλ να σταματήσει τις επιχειρήσεις. Το Ισραήλ είναι απίθανο να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε τέτοια εντολή. Ακόμα κι έτσι, όμως, μια διαταγή κατάπαυσης του πυρός από δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου θα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση σε ένα όλο και πιο απομονωμένο Ισραήλ.

Όσον αφορά τους ομήρους, οι Ισραηλινοί χωρίζονται αυτή την ώρα σε δύο στρατόπεδα: σε αυτούς που θέλουν η κυβέρνηση να θέσει τον πόλεμο σε παύση και να απελευθερώσει έτσι τους ομήρους - και σε άλλους που πιστεύουν ότι οι όμηροι είναι ένα «τίμημα» για την τελική εξάλειψη της Χαμάς. Οι συνεχείς διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Κατάρ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αιγύπτου απέδωσαν ελάχιστα.

Οργή στο Ισραήλ για τον χειρισμό της κρίσης ομήρων από την κυβέρνηση Νετανιάχου

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια ομάδα που εκπροσωπεί τις οικογένειες ομήρων δημοσίευσε νέο βίντεο που δείχνει τη σύλληψη πέντε γυναικών - Ισραηλινών στρατιωτών από τη Χαμάς, κοντά στα σύνορα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Το βίντεο δείχνει αρκετές από τις ένστολες Ισραηλινές αιμόφυρτες και τραυματισμένες. Σε μια σκηνή, ένας μαχητής της Χαμάς λέει σε μια από τις τρομοκρατημένες γυναίκες ότι είναι όμορφη.

Το βίντεο πυροδότησε περισσότερες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων.

με πληροφορίες Associated Press, CNN

Δημοφιλή