ΔΙΕΘΝΕΣ
10/07/2019 13:51 EEST

ΗΠΑ: 200.000 δήλωσαν συμμετοχή σε «ντου» για...κλοπή εξωγήινων μυστικών από την «Περιοχή 51»

Ελπίζουμε να καταλάβουν όλοι ότι πρόκειται για πλάκα.

gremlin via Getty Images

Η ημερομηνία: 20 Σεπτεμβρίου. Το μέρος: Η διαβόητη «Περιοχή 51» στη Νεβάδα των ΗΠΑ, που «πρωταγωνιστεί» σε θεωρίες συνωμοσίας ως βάση όπου κρύβονται μυστικά εξωγήινων τεχνολογιών (και ενδεχομένως και οι ίδιοι οι εξωγήινοι). Ο τίτλος: «Storm Area 51, They Can’t Stop All of US» («Έφοδος στην Περιοχή 51, Δεν Μπορούν να Μας Σταματήσουν όλους»).

Πρόκειται για μια εκδήλωση που «διοργανώνεται» στο Facebook, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη 221.000 άτομα (άλλοι 250.000 λένε ότι «ενδιαφέρονται»). «Θα συναντηθούμε στην τουριστική ατραξιόν Area 51 Alien Center και θα συντονίσουμε την είσοδό μας. Αν τρέξουμε όπως στο Naruto, μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα από τις σφαίρες τους. Πάμε να δούμε τους εξωγήινους» αναφέρεται στην περιγραφή του...event.

 

 

Προφανώς πρόκειται για διαδικτυακή πλάκα (και ελπίζουμε να το αντιληφθούν αυτό όλοι οι «συμμετέχοντες» και να μην πάνε όντως για «ντου» στη βάση), με επίκεντρο την Area 51- την περιβόητη αμερικανική στρατιωτική βάση, που τελεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να επιτελεί το απόρρητο έργο της, δημιουργώντας έναν αέρα μυστηρίου και συνωμοσιολογίας γύρω από αυτήν. Στην αχανούς έκτασης Area 51, μεταξύ άλλων, έχουν γίνει πυρηνικές δοκιμές και έχουν δοκιμαστεί πειραματικά αεροσκάφη, πυροδοτώντας έτσι θεωρίες περί εξωγήινων τεχνολογιών και αιχμαλώτων (ή όχι) εξωγήινων στη βάση.