ΔΙΕΘΝΕΣ
14/05/2020 11:13 EEST | Updated 14/05/2020 11:36 EEST

ΗΠΑ: Αποκαλύψεις για τις «συναντήσεις» πιλότων με UFO

Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού περιγράφουν με λεπτομέρειες όσα είδαν στα «τετ α τετ» που είχαν με ΑΤΙΑ.

US NAVY
.

Οι «εκθέσεις κινδύνου» που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και περιγράφουν λεπτομερώς τις συναντήσεις μεταξύ αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα» αποκαλύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με περιστατικά που ήρθαν στο προσκήνιο όταν το Πεντάγωνο αποκάλυψε επίσημα και κυκλοφόρησε επίμαχα βίντεο στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

«Το άγνωστο αεροσκάφος φάνηκε να έχει μικρό μέγεθος, περίπου το μέγεθος μιας βαλίτσας και ασημί χρώμα», ανέφερε μια έκθεση που περιγράφει ένα περιστατικό από τις 26 Μαρτίου 2014.

Κατά τη διάρκεια αυτής της «συνάντησης», ένα από τα μαχητικά F/A-18 «πέρασε εντός 1000 (σ.σ. ποδιών) από το αντικείμενο, αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την ταυτότητά του» πρόσθεσε η έκθεση, λέγοντας ότι ο πιλότος του Ναυτικού των ΗΠΑ «προσπάθησε να ανακτήσει οπτική επαφή με το αεροσκάφος, αλλά δεν μπόρεσε».

Οι εκθέσεις αυτές δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά από το Drive, έναν ιστότοπο που καλύπτει κυρίως στρατιωτικά θέματα.

Τα «άγνωστα αντικείμενα» θα μπορούσαν να είναι drone

Οι πρόσφατα δημοσιευμένες εκθέσεις φαίνεται να προβαίνουν σε αυτήν την εκτίμηση, περιγράφοντας πολλά από τα μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη ως «Ανώνυμα Εναέρια Συστήματα» (Unmanned Aerial Systems - UAS), το επίσημο όνομα του Πενταγώνου για τα drone.

Σύμφωνα με μια άλλη αναφορά περιστατικού από τον Νοέμβριο του 2013, ένας πιλότος «κατάφερε να αποκτήσει καλή οπτική επαφή με ένα μικρό αεροσκάφος, το οποίο είχε άνοιγμα φτερών περίπου 5 πόδια και ήταν χρώματος λευκού χωρίς άλλα διακριτά χαρακτηριστικά».

«Λόγω του μικρού μεγέθους, το αεροσκάφος καθορίστηκε ότι ήταν UAS», ανέφερε η έκθεση.

Σε άλλο περιστατικό από τις 27 Ιουνίου 2013, δηλώθηκε ότι το «αεροσκάφος ήταν λευκό και είχε περίπου το μέγεθος και το σχήμα ενός drone ή πυραύλου».

Ωστόσο, οι εκθέσεις αναφέρουν ότι ακόμη και αν τα μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα θεωρηθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο στρατός δεν μπόρεσε να εντοπίσει ποιος χειριζόταν αυτά τα drone, με αποτέλεσμα να προκύπτει μια μεγάλη πρόκληση ασφάλεια.

«Νομίζω ότι μπορεί να είναι μόνο θέμα χρόνου προτού ένα από τα αεροσκάφη F/ A-18 του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούσει με ένα μη αναγνωρισμένο UAS», προειδοποίησε ένας από τους συντάκτες μιας έκθεσης.

Υπάρχει, επίσης, η πιθανότητα  τα εν λόγω αεροσκάφη να χρησιμοποιούνταν από έναν αντίπαλο των ΗΠΑ, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, που μπορεί να αναζητούσαν συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει εκδώσει τώρα επίσημες οδηγίες για το πώς οι πιλότοι του μπορούν να αναφέρουν τέτοια περιστατικά, όταν πιστεύουν ότι έχουν δει πιθανά UFO.

Πρόσφατα, ο Τραμπ, σχολιάζοντας το βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο είχε πει: «Είναι φοβερό, απλά αναρωτιέμαι αν είναι αληθινό».

(με πληροφορίες από CNN)