ΗΠΑ: Αγνοούμενη ανήλικη σώθηκε χάρη σε μια χειρονομία που είχε μάθει από το Tik Tok

Το κωδικοποιημένο μήνυμα και η παρατηρητικότητα ενός οδηγού της έσωσαν τη ζωή.
SOPA Images via Getty Images

Οι αρχές της κομητείας Λορέλ στο Κεντάκι των ΗΠΑ κατάφεραν να εντοπίσουν μια ανήλικη αγνοούμενη, η οποία βρισκόταν σε κίνδυνο, χάρη σε μια χειρονομία που η νεαρή κοπέλα είχε μάθει από βίντεο στο Tik Tok.

Σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη, το κορίτσι βρισκόταν μέσα σε ένα ασημί αυτοκίνητο Toyota όταν ένας οδηγός την είδε να κάνει με το χέρι της το χαρακτηριστικό κωδικοποιημένο σήμα που χρησιμοποιούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας προκειμένου να δηλώσουν ότι χρειάζονται βοήθεια χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τον θύτη τους.

Αφού ο οδηγός αναγνώρισε τη χειρονομία και είδε ότι η έφηβη «φαινόταν να βρίσκεται σε κίνδυνο», κάλεσε την άμεση δράση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός που οδήγησε στη σύλληψη του 61χρονου Τζέιμς Χέρμπερτ Μπρικ από το Τσερόκι της Βόρειας Καρολίνας, το απόγευμα της Πέμπτης.

Η έφηβη, η οποία βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μπρικ, είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη από τους γονείς της στο Ασβιλ της Βόρειας Καρολίνας, το πρωί της Τρίτης.

Οι ερευνητές εντόπισαν, επίσης, ένα τηλέφωνο στην κατοχή του Μπρικ που «φέρεται να απεικόνιζε μια ανήλικη γυναίκα με σεξουαλικό τρόπο», σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Μπρικ αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη κράτηση και κατοχή υλικού που δείχνει σεξουαλική συμπεριφορά από ανήλικο άνω των 12 ετών αλλά κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Πηγή: NBC News

Δημοφιλή