ΗΠΑ: Δύο νεκροί σε τροχαίο με Tesla χωρίς οδηγό

Προβληματισμός για την τεχνολογία των πλήρως αυτοκινούμενων οχημάτων της εταιρείας του Ελον Μασκ.
SCOTT J. ENGLE via via REUTERS

Δύο άνδρες πέθαναν στις ΗΠΑ όταν ένα αυτοκίνητο Tesla, το οποίο πιστεύεται ότι κινείτο χωρίς κανέναν στη θέση του οδηγού, συνετρίβη σε ένα δέντρο το βράδυ του Σαββάτου βόρεια του Χιούστον.

«Δεν υπήρχε κανείς στο κάθισμα του οδηγού», ανέφεραν αξιωματικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Το αυτόματο Tesla S του 2019 έτρεχε με υψηλή ταχύτητα, όταν απέτυχε να πάρει μια στροφή και έφυγε από το δρόμο, προσέκρουσε σε ένα δέντρο και έπιασε φωτιά.

SCOTT J. ENGLE via via REUTERS

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι αρχές βρήκαν δύο επιβάτες στο όχημα, με έναν στο κάθισμα του συνοδηγού, ενώ ο άλλος ήταν στο πίσω κάθισμα.

Το ατύχημα έρχεται εν μέσω αυξανόμενου προβληματισμού και έρευνας σχετικά με το ημι-αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης της Tesla μετά από πρόσφατα ατυχήματα, την ώρα που η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει το ενημερωμένο λογισμικό «πλήρους αυτο-οδήγησης» σε περισσότερους πελάτες.

SCOTT J. ENGLE via via REUTERS

Η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινήτων δήλωσε τον Μάρτιο ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για 27 ατυχήματα οχημάτων Tesla. Τουλάχιστον τρεις από αυτές συνέβησαν πρόσφατα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι αναμένει τεράστια κέρδη από το λογισμικό πλήρους αυτόματης οδήγησης, λέγοντας ότι «είναι πολύ σίγουρος ότι το αυτοκίνητο φέτος θα είναι σε θέση να οδηγεί με αξιοπιστία που υπερβαίνει τον άνθρωπο».

Δημοφιλή