ΗΠΑ: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά άνδρα και παθαίνει ηλεκτροπληξία

Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο ήταν μία στο εκατομμύριο. Κι όμως, συνέβη.
YouTube

Ενας άνδρας από την κομητεία Νότογουεϊ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, θα πρέπει να ευχαριστεί τον Θεό, την τύχη του, ή ό,τι άλλο πιστεύει ότι τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, μετά τον χτύπημα που δέχθηκε από κεραυνό.

Ο 52χρονος Μπόμπι Πράιντμορ έβοσκε τις αγελάδες του σε ένα αγρόκτημα περίπου 100 μέτρα πίσω από το σπίτι του το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν ο κεραυνός χτύπησε μια μεταλλική πύλη και από εκεί μεταφέρθηκε στο φράχτη από συρματοπλέγματα όπου στεκόταν ο άτυχος άνδρας.

Το δεξί χέρι και το ισχίο του ακουμπούσαν στον φράχτη, περίπου 180 μέτρα μακριά γιάρδες από το σημείο όπου έπεσε ο κεραυνός, και υπέστη ηλεκτροπληξία.

«Πίστευε ότι είχε χάσει το χέρι του» είπε η σύζυγός του.

Το χτύπημα ήταν τόσο ισχυρό που πέταξε αρκετά μακριά από τον φράχτη. Η σύζυγος και η κόρη του ζευγαριού, βρίσκονταν μέσα στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

«Ακούσαμε το δυνατό μπαμ και ήταν αρκετό για να ταρακουνήσει το σπίτι», περιέγραψε η σύζυγος.

Η κόρη του τηλεφώνησε στον πατέρα της, καθώς δεν ήξερε πού βρισκόταν. Ως εκ θαύματος εκείνος ήταν σε θέση να το σηκώσει και ζήτησε να καλέσουν άμεσα ασθενοφόρο.

Το μόνο που υπέστη, εν τέλει, είναι ένα μικρό έγκαυμα τρίτου βαθμού στο αριστερό ισχίο.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, αρκετές ημέρες μετά η μυρωδιά από το καμένο δέρμα του εξακολουθεί να είναι έντονη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόμπι είναι, επίσης, επιζών από καρκίνο του θυρεοειδούς.

Σύμφωνα με το CDC, οι πιθανότητες να χτυπηθούν από κεραυνό σε ένα έτος είναι μικρότερες από μία στο εκατομμύριο και σχεδόν το 90% όλων των θυμάτων κεραυνού επιζούν.

Η Βιρτζίνια είχε λιγότερους από πέντε θανάτους από κεραυνούς από το 2006.

Περίπου 300 άνθρωποι χτυπιούνται από κεραυνό ετησίως και περίπου 50 άνθρωποι πεθαίνουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Δημοφιλή