ΗΠΑ: Οδηγός λεωφορείου έφαγε ζελεδάκια με THC και λιποθύμησε στον αυτοκινητόδρομο

Οι τροχονόμοι βρήκαν τον Τσεν αναίσθητο και πεσμένο στη θέση του οδηγού, με μια ανοιχτή σακούλα "Smokies Edibles Cannabis Infused Fruit Chews" δίπλα του.
Ζελεδάκια με κάνναβη εμφανίζονται στο φαρμακείο Good Day Farm την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στο Σεντ Λούις.
Ζελεδάκια με κάνναβη εμφανίζονται στο φαρμακείο Good Day Farm την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στο Σεντ Λούις.
via Associated Press

Ένας οδηγός λεωφορείου στο Κονέκτικατ λιποθύμησε ενώ μετέφερε 38 επιβάτες σε αυτοκινητόδρομο αφού έφαγε ζελεδάκια με THC και τέθηκε υπό επιτήρηση.

Ο 59χρονος Τζινχουάν Τσεν δήλωσε σε δικαστήριο του Μπρίτζπορτ ότι δε γνώριζε ότι τα ζελεδάκια περιείχαν το ψυχότροπο συστατικό της μαριχουάνας, ανέφερε το ctpost. Εάν ολοκληρώσει επιτυχώς μια διετή περίοδο επιτήρησης, θα διαγραφούν οι 38 κατηγορίες που σχετίζονται με απερίσκεπτη έκθεση σε κίνδυνο εις βάρος του.

«Ο κ. Τσεν θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που κανείς δεν έπαθε κακό», δήλωσε ο δικηγόρος του, Ντάνιελ Εσπόζιτο.

Ο Τσεν, μέσω διερμηνέα στα μανδαρινικά, είπε στη δικαστή Ελίζαμπεθ Ριντ ότι δεν γνώριζε ότι τα ζελεδάκια περιείχαν THC επειδή δεν ξέρει αγγλικά.

«Αυτό ενδεχομένως θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες, αλλά σταμάτησε αμέσως το λεωφορείο και κάλεσε το 100 πριν λιποθυμήσει», δήλωσε η Ριντ.

Η αστυνομία του Κονέκτικατ δήλωσε ότι οι τροχονόμοι βρήκαν τον Τσεν αναίσθητο και πεσμένο στη θέση του οδηγού, με μια ανοιχτή σακούλα “Smokies Edibles Cannabis Infused Fruit Chews” δίπλα του. Ο Τσεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου οι εξετάσεις έδειξαν υψηλό επίπεδο THC.

Ο διευθυντής της εταιρείας λεωφορείων “Go Go Sun Tour” με έδρα τη Βοστώνη, Βίκτορ Τσεν, δήλωσε ότι ο Τζινχουάν Τσεν είχε υποδειγματικό μητρώο οδήγησης για 10 χρόνια, δεν πίνει αλκοόλ ούτε καπνίζει, αλλά είχε αδυναμία στα γλυκάκια.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι ο Τζινχουάν Τσεν εν γνώσει του κατανάλωσε THC.

Δημοφιλή